You are here

Η Eurobank ολοκλήρωσε την απόκτηση του 12,6% στην Ελληνική

28/12/2021 20:38

Η Eurobank Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη την απόκτηση επιπλέον 2,7% στην Ελληνική Τράπεζα ανεβάζοντας το συνολικό της μερίδιο στο 12,6%.
 
Η νέα κίνηση της Eurobank έγινε κατόπιν των αναγκαίων εποπτικών εγκρίσεων αφού τον μερίδιο της στην δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου ανεβαίνει πέραν του 10%. Συγκεκριμένα απέκτησε συνολικά 11,19 εκατομμύρια μετοχές σε προσυμφωνημένη τιμή των 80 σεντ.
 
Έτσι η Eurobank ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου που κατείχε το ταμείο Third Point (Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P) στην Ελληνική. Υπενθυμίζεται τον περασμένο Ιούλιο  η Eurobank είχε αποκτήσει το 9,9% και είχε  συνάψει σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) με τη Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P., για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 2,7%, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
 
«Σε συνέχεια της από 23ης Ιουλίου 2021 ανακοίνωσης, η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings), ανακοινώνει ότι, μετά τη λήψη των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, ολοκλήρωσε την απόκτηση ποσοστού 2,7% (11.191.639 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα»)», αναφέρει ανακοίνωση της Eurobank στο Χρηματιστήριο Αθηνών και προσθέτει ότι η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα ανέρχεται πλέον σε 12,6%.