You are here

Η Τράπεζα Κύπρου υιοθετεί την ανοικτή τραπεζική

19/01/2018 15:52

Η Τράπεζα θέτει στη διάθεση ενδιαφερόμενων μερών τη λειτουργικότητα συστημάτων της, σε μορφή Application Programming Interfaces (APIs) υιοθετώντας την έννοια του Open Banking (Ανοικτή Τραπεζική).

«Η Τράπεζα επιστρατεύοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, επεκτείνει το οικοσύστημα της και διευκολύνει την ενοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών, προς όφελος των πελατών της και της οικονομίας. Δίνει τα εργαλεία σε παρόχους λύσεων για να δημιουργήσουν και να σχεδιάσουν τις νέες καινοτόμες ψηφιακές τραπεζικές εμπειρίες του αύριο», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της τράπεζας. 

Σε πρώτο στάδιο, προγραμματιστές και άλλοι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το SandBoxDevelopersportal (sandbox.bankofcyprus.com) όπου θα μπορούν να εγγραφούν και να δοκιμάσουν ελεύθερα τη λειτουργικότητα των προσφερόμενων API.

Αφού σχηματίσουν μια εικόνα του φάσματος των προσφερόμενων API και ως προς ποια στοιχεία θα τους είναι χρήσιμα για τις δικές τους εφαρμογές και υπηρεσίες, θα μπορέσουν να ενσωματώσουν και να δοκιμάσουν τις λύσεις τους με το API της επιλογής τους.

Ακολούθως, για να είναι σε θέση να προσεγγίσουν (κοινούς μας) πελάτες, θα πρέπει να εγγραφούν με την Τράπεζα και να αποκτήσουν πρόσβαση στο API StoreDevelopersportal (developer.bankofcyprus.com). «Αυτό θα τους επιτρέψει να αλληλεπιδρούν με τα εν λειτουργία συστήματα της Τράπεζας, αποκτώντας πρόσβαση σε εξουσιοδοτημένες πληροφορίες λογαριασμών και σε μεταγενέστερο στάδιο, πραγματοποιώντας πληρωμές σε λογαριασμούς εκ μέρους και με τη σύμφωνη γνώμη των πελατών», αναφέρεται.

Σε δήλωσή του ο Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών, αναφέρει: «Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς την τοπική αλλά και τη διεθνή κοινότητα προγραμματιστών, να διερευνήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρουμε. Με την ενσωμάτωση των ψηφιακών τους υπηρεσιών με τα APIs της Τράπεζας Κύπρου, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τις λύσεις που προσφέρουν αφού θα αποκτήσουν πρόσβαση στη μεγαλύτερη πελατειακή βάση χρηματοπιστωτικού οργανισμού στην Κύπρο.  Η πλατφόρμα της Τράπεζας Κύπρου συνδυάζει κλίμακα, εύρος, γνώση, αφοσίωση και πολύτιμη εμπειρία, καθιστώντας την ιδανικό εφαλτήριο για εκείνους που θέλουν να αναπτύξουν τις ιδέες τους».