You are here

Η ΒΟCH αποδέχτηκε την παραίτηση Hourican

04/03/2019 09:37

Η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της John Hourican ότι αποδέχεται την παραίτηση του, που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στη StockWatch ανώτερο στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εποπτική αρχή ενημερώθηκε προφορικά νωρίς το πρωί ότι η τράπεζα θα εκδώσει ανακοίνωση σε σχέση με δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Hourican να εργοδοτείται από την NewDay, ενός πάροχου co-branded πιστωτικών καρτών.

Η Τράπεζα Κύπρου ενημέρωσε επίσης το στέλεχος της ΕΚ ότι το ΔΣ αποδέχτηκε την παραίτηση του κ. Hourican ο οποίος ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά.

Η εν λόγω εταιρεία εδρεύει στο Λονδίνο.

Το περασμένο Σάββατο το SkyNews διέρρευσε ότι ο κ.Hourican προαλείφεται για νέος διευθύνων σύμβουλος της NewDay.

Μέχρι χθες δεν υπήρξε οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση από πλευράς Τράπεζας Κύπρου επί του δημοσιεύματος.

Εκπρόσωπος της BOCH ανέφερε στην ΕΚ ότι ο ιρλανδός τραπεζίτης θα παραμείνει στο πηδάλιο της διεύθυνση της τράπεζας για λίγους ακόμη μήνες μέχρι που να αναλάβει ο διάδοχος του.

Οι πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία της BOCH στην Αγία Παρασκευή αναφέρουν ότι το ΔΣ υπό τον αναμενόμενο νέο πρόεδρο του Τάκη Αράπογλου, θα αποφασίσει κατά πόσο ο αντικαταστάτης του Hourican θα προέλθει από το υφιστάμενο διευθυντικό προσωπικό ή αν θα επιλεγεί με συμβόλαιο τακτής χρονικής διάρκειας από τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.

Ιεραρχικά ο φυσικός διάδοχος του ιρλανδού τραπεζίτη είναι ο Χριστάκης Πατσαλίδης ο οποίος συμμετέχει και στο ΔΣ της τράπεζας ως εκτελεστικός σύμβουλος.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο αργότερα από την BOCH.

Του Λεύκου Χρίστου