You are here

Ικανοποιημένη η ΕΕ για διαδικασία πώλησης Συνεργατισμού

14/09/2018 11:51

Ικανοποιημένη από τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα σε σχέση με τον Συνεργατισμό δήλωσε ότι είναι η ευρωπαία επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager.

Σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ανέφερε ότι οι όροι που τέθηκαν για την έξοδο του Συνεργατισμού από την αγορά και την ολοκλήρωση της πώλησής του στην Ελληνική Τράπεζα έχουν εκπληρωθεί.

Πρόσθεσε ότι τώρα υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν σε σχέση με το κακό κομμάτι του Συνεργατισμού και το στήσιμο του φορέα που θα αναλάβει τη διαχείρισή των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Αυτά τα βήματα λαμβάνονται» είπε, προσθέτοντας ότι «είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που γίνονται τα πράγματα», σημείωσε.

Η κ. Vestager σημείωσε ότι ευθύνη της είναι όταν υπάρχει συμμετοχή των φορολογουμένων, μέσω κρατικής στήριξης, αυτό να γίνεται με συνετό τρόπο και τα χρήματά τους να χρησιμοποιούνται με υπευθυνότητα.

Αναφέρθηκε παράλληλα, στη συνεργασία που χρειάζεται να υπάρχει ούτως ώστε να μπορούν να βρίσκονται λύσεις και σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας όπως ανέφερε, λήφθηκαν και οι αποφάσεις σε σχέση με το Συνεργατισμό.

Πρόσθεσε ότι είναι ενθαρρυντικό να διαπιστώνονται θετικά αποτελέσματα από τέτοιες δύσκολες διαδικασίες και επιβαρυντικές για το κράτος αποφάσεις, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν ωφέλησαν την οικονομία.

Σε γενικότερο πλαίσιο η κ. Vestager αναφέρθηκε στη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει και στο χειρισμό σημαντικών θεμάτων όπως οι κλιματικές αλλαγές και η παράνομη μετανάστευση, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει στην ισότητα των κρατών και στη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ευχαρίστησε την ευρωπαία επίτροπο για την στήριξη, την συνεργασία και την καθοδήγηση σε ότι αφορά τις δύσκολες αποφάσεις που λήφθηκαν για το δημόσιο συμφέρον, όπως είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στην κοινή ατζέντα της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ότι αφορά την ανάγκη διατήρησης της δυναμικής της ευρωπαϊκής ενοποίησης προς όφελος των πολιτών, όπως είπε.

Της Μαρίας Χαμπή