You are here

Κέρδη 10% για μετοχή Τρ. Κύπρου

06/02/2019 13:45

Σημαντικά κέρδη παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο, ωθούμενο αποκλειστικά από την μεγάλη ανάκαμψη στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 62,71 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 2,2%, ενώ πανομοιότυπη άνοδο παρουσίασε και ο δείκτης FTSE/CySE 20 κλείνοντας στις 37,58 μονάδες. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €206,2 χιλ.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €128,1 χιλ. κλείνοντας στα €1,12 με άνοδο 10,24%. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στα €1,10 και στο +8,23%.

Η Τράπεζα Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συμφωνήσει με την APS Deltas.r.o την πώληση ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων και μη εξασφαλισμένων δανείων κυρίως λιανικής τραπεζικής συμβατικής αξίας €245εκ και μεικτής λογιστικής αξίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, €34 εκ .

Η APS Deltas.r.o είναι θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην APS Capital Groups.r.o, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Τσεχία η οποία εξειδικεύεται στην επένδυση, διαχείριση και ανάκτηση δανειακών χαρτοφυλακίων στον χώρο της κεντρικής και νοτιο-ανατολικής Ευρώπης.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 9.700 δάνεια που βρίσκονται σε μεγάλη καθυστέρηση, συμπεριλαμβανομένων 8.800 ιδιωτών και 900 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και υπόκειται σε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες βάσει της σχετικής νομοθεσίας και κατόπιν έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Η μετοχή της τράπεζας κατέγραφε σερί απώλειες από τις 24 Ιανουαρίου που έφθασαν το 16,3%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,70 με κέρδη 1,45% και όγκο €59 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες ενώ οριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη δεύτερη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.

Οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα των εταιρειών για το τέταρτο τρίμηνο, όπως της General Motors η οποία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Βιετνάμ την 27η και την 28η Φεβρουαρίου, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, που έχουν σκοπό τον πυρηνικό αφοπλισμό της Πιονγιάνγκ.