You are here

Κέρδη €24 εκατ. για Eurobank

06/09/2021 13:55

Κέρδη €24,1 εκατ. παρουσίασε η Eurobank Κύπρου για το πρώτο εξάμηνο του 2021, μειωμένα από τα κέρδη που είχε παρουσιάσει το πρώτο εξάμηνο του 2020 (€26,1 εκατ.).

Ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) στο 25,2% από 25,1% πέρσι, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €5931 εκατ. από €5.491  και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να ανέρχεται στο 32%.

Ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων  παραμένει χαμηλός, στο 3,14% από 3,3%. Ο δείκτης Κόστους προς τα Έσοδα ανέρχεται στο 40% από 36,7%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με όπλα την ισχυρή της κεφαλαιακή επάρκεια, την σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα και την επαναλαμβανομένη κερδοφορία της, η Τράπεζα είναι δίπλα στους πελάτες της και συνεχίζει να τους στηρίζει με προσαρμοσμένα προγράμματα χρηματοδότησης και προϊόντα αλλά και συμμετέχοντας σε όλα τα κυβερνητικά σχέδια στήριξης.

Ταυτόχρονα, η Τράπεζα συνεχίζει να βρίσκεται σε μια πορεία τεχνολογικής αναβάθμισης για τη  μετεξέλιξη της σε  έναν σύγχρονο πελατοκεντρικό Οργανισμό που προσφέρει  καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με αδιάλειπτη εμπειρία στους  πελάτες της.   Στο 2021, θα συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό και απλοποίηση των διαδικασιών της και θα ενισχύσει περαιτέρω τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες της, αποσκοπώντας στην περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών με ένα επανασχεδιασμό των τραπεζικών συναλλαγών τους.

«H Eurobank Κύπρου, είναι έτοιμη να στηρίξει και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται με τις επιπτώσεις  της  πανδημίας  Covid-19  στην  παγκόσμια  οικονομία  αλλά  και  στην  κοινωνία και στις επιχειρήσεις στην Κύπρο», τονίζεται.

Γ.Χ.