You are here

Κέρδη €41 εκ. για τη Eurobank το 2017

13/03/2018 13:03

Στα €41,1 εκ. αυξήθηκαν τα κέρδη της Eurobank το 2017 έναντι κερδών €38,1 εκ. το 2016.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα έχει ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχεται στο 26,6%.

Επίσης, η τράπεζα έχει «ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €4.265 εκ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 28%»

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 5%.

Η τράπεζα σημειώνει επίσης «αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη κόστους προς έσοδα στο 30%».

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, το σύνολο των δανείων της τράπεζας ανήλθε στα €1,9 δισ. από €1,8 δισ. το 2016 και οι καταθέσεις στα €4,3 δισ. από €3,9 δισ.

«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας την έχει βοηθήσει να εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate και Investment Banking, International Business Banking και Capital Markets», αναφέρει η τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η προσήλωση στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και στη σωστή οικονομική διαχείριση αποτελεί σημαντική προϋπόθεση στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου για επανένταξη της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης το γρηγορότερο δυνατό.

«Η Eurobank Κύπρου από τη πλευρά της, με δύναμη τα υγιή οικονομικά της στοιχεία και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της», προστίθεται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Eurobank Κύπρου λαμβάνοντας υπόψη και υιοθετώντας τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας, προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις με στόχο να την καταστήσουν ικανή να παραμείνει ανταγωνιστική στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και να προσφέρει ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες, όπως αναφέρει.