You are here

Λαμβάνει καταθέσεις η αστυνομία για καταγγελίες Π. Ιωάννου

14/12/2018 14:56

Στο στάδιο των καταθέσεων σε σχέση με τις καταγγελίες του χρηματοοικονομικού επιτρόπου βρίσκεται η αστυνομία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης.
 
Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ότι ο γενικός εισαγγελέας διαβίβασε στην αστυνομία τον φάκελο που αφορά τις υποθέσεις του Συνεργατισμού, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η αστυνομία διερευνά τις καταγγελίες του χρηματοοικονομικού επιτρόπου σε σχέση με τον Συνεργατισμό και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο των καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα στη βάση αυτών των καταγγελιών.
 
Σε γενικές γραμμές, όπως είπε, οι καταγγελίες αφορούσαν το γεγονός ότι δεν είχαν παραχωρηθεί στοιχεία στον επίτροπο από τον Συνεργατισμό. «Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης, με τη λήψη των καταθέσεων, αφού υπάρξει μια πρώτη εικόνα ως προς τις καταγγελίες μέσα από τις καταθέσεις που θα ληφθούν, οι ανακριτές θα αποταθούν και θα έχουν συνάντηση με τη νομική υπηρεσία για ενημέρωση αναφορικά τα συμπεράσματα που θα υπάρξουν και αναλόγως θα δοθούν οδηγίες», είπε.
 
Ερωτηθείς πότε αναμένεται η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων ερευνών, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η λήψη αυτών των καταθέσεων, παρόλο που δεν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα, θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. «Από τη στιγμή που λαμβάνονται καταθέσεις από κάποια πρόσωπα, ενδεχομένως να προκύψουν και κάποιες άλλες καταθέσεις για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων για να είμαστε σε θέση να έχουμε κάποια εικόνα ως προς τις καταγγελίες, μέσα από τις καταθέσεις», είπε.
 
Ερωτηθείς αν η Αστυνομία έχει τη τεχνογνωσία να διερευνήσει τέτοιες οικονομικές υποθέσεις και να τις οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου, ο κ. Αγγελίδης είπε πως για θέματα οικονομικής φύσεως απαιτείται χρόνος. «Η αστυνομία προχωρεί, αξιολογεί και αναλόγως των περιστάσεων συζητά διάφορα θέματα και με την νομική υπηρεσία όσον αφορά τη διερεύνηση», είπε.