You are here

Μάχη για τους διευθυντές στην Κεντρική

14/01/2020 07:02

Κορυφώνονται οι διεργασίες για την πλήρωση των κενών θέσεων στην Κεντρική Τράπεζα με τον ενδιαφέρον να εστιάζεται στις θέσεις κλειδιά που αφορούν στους επικεφαλής τμημάτων και υπηρεσιών.

Η πλήρωση των διευθυντικών θέσεων, βάσει των σχεδίων υπηρεσίας, είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής και οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό από την εγχώρια εποπτική αρχή, είναι ότι η νέα διοίκηση της ΚΤ προσανατολίζεται στο να προκηρύξει τις θέσεις για να προσλάβει εξωτερικούς.

Η πρακτική αυτή φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνη την ΕΤΥΚ, η ηγεσία της οποίας έχει σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με ανώτατα διευθυντικά στελέχη της ΚΤ με αντικείμενο την αναδιάρθρωση της οργανικής δομής της τράπεζας και στη βάση της έκθεσης του συμβουλευτικού οίκου Roland Berger Gmbh.

Η έκθεση των διεθνών εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ενώπιον της ανώτατης διεύθυνσης και του ΔΣ της εποπτικής αρχής από το 2015, παρά το γεγονός ότι σημαντικές διευθυντικές θέσεις παραμένουν ακέφαλες.

Συμπληρωματική συνοπτική έκθεση (executive summary) στη βάση αυτής των διεθνών εμπειρογνωμόνων, έχει ετοιμάσει και τεχνοκρατική ομάδα από ανώτερα στελέχη της ΚΤ, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των μελών του ΔΣ.

Σημειώνεται ότι οι διευθυντικές θέσεις που χηρεύουν είναι η διεύθυνση εποπτείας, το τμήμα επιτόπιου ελέγχου και λειτουργιών εκτός του ΕΕΜ, το τμήμα οριζόντιων εποπτικών λειτουργιών, η θέση του διευθυντή πληροφορικής καθώς και οι θέσεις του τμήματος χρηματοοικονομικών αγορών και του γραφείου διαχείρισης κινδύνων.

Είναι θέσεις νευραλγικές για την αποτελεσματική λειτουργία της εποπτικής αρχής, ιδίως μετά το 2013.

«Τα καθήκοντα των διευθυντικών αυτών θέσεων εκτελούν ως αναπληρωτές ανώτεροι λειτουργοί, οι οποίοι είχαν και έχουν μεγάλη τριβή και συμμετοχή στη διόρθωση της εποπτείας των τραπεζών σε όλη τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης, αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες, τις οποίες είναι δύσκολο να βρεις σε υποψήφιους προερχόμενους εκτός της ΚΤ», υποστήριξε στη StockWatch συντεχνιακό στέλεχος.

Μέλη του ΔΣ της ΚΤ, φαίνεται, με βάση την πληροφόρηση που έχει η StockWatch, να είναι υπέρ της αρχής να συμπληρωθούν αυτές οι θέσεις από μέλη του υφιστάμενου προσωπικού που κατέχουν τα προσόντα και δεδομένου ότι θα διαθέτουν τα ανάλογα χρόνια υπηρεσίας και εμπειρίας.

Στην αρχή αυτή στέκεται και η κλαδική συντεχνία του προσωπικού της ΚΤ την οποία αναμένεται να στηρίξει και η ΕΤΥΚ, η οποία, μέχρι στιγμής κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Στη Φρανκφούρτη, όπως έχει διαρρεύσει, το κλίμα που επικρατεί στο επίμαχο θέμα της πλήρωσης διευθυντικών θέσεων, είναι υπέρ στο να επιλέγεται πλέον υφιστάμενο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι πριν αρκετά χρόνια, η ΕΚΤ, προκήρυσσε τις θέσεις και προσλάμβανε εξωτερικούς.

Η τάση αυτή στη Φρανκφούρτη φαίνεται να αλλάζει, λόγω των εμπειριών που έχουν αποκτηθεί και δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί σταδιακά και από τις εθνικές εποπτικές αρχές.

Ήδη, η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας έχει προχωρήσει σε πληρώσεις διευθυντικών θέσεων, από υφιστάμενο διευθυντικό προσωπικό, υιοθετώντας το νέο μοντέλο το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζει από το 2020 και η ΕΚΤ.

Μεταξύ των επιχειρημάτων που προτάσσονται υπέρ της πλήρωσης διευθυντικών θέσεων από το υφιστάμενο προσωπικό, είναι να αποφεύγεται το ακραίο ενδεχόμενο να υπάρξουν πολιτικές ή άλλες κομματικές παρεμβάσεις.

Οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές τραπεζών είναι ιδιαίτερα αυστηρές και κάθετες σε πολιτικές ή κομματικές παρεμβάσεις στα του οίκου τους και δεν ανέχονται «μύγα στο σπαθί τους» σε προσπάθειες που τείνουν να διασαλεύσουν την ανεξαρτησία των εθνικών κεντρικών τραπεζών.

Του Λεύκου Χρίστου