You are here

Μέχρι το πρώτο τρίμηνο 2019 η έκδοση κεφαλαίου Ελληνικής

10/12/2018 10:57

Στις 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2018 η Ελληνική Τράπεζα ενώ η αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της τράπεζας θα συνέλθει την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, για να εξετάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνάντησης.

Αναμενόμενη ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου

Στην ανακοίνωσή της η τράπεζα, σημειώνει ότι με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης ημερομηνίας 22 Αυγούστου 2018, η Ελληνική προχωρεί με αύξηση κεφαλαίου μέσω έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης όπως και με ιδιωτική τοποθέτηση στην Poppy Sarl.

Η τράπεζα θα εκδώσει ενημερωτικό δελτίο σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου. Είναι η πρόθεση της εταιρείας να συμπεριλάβει τα οικονομικά αποτελέσματα για την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο ενημερωτικό δελτίο.

Ως αποτέλεσμα, η έκδοση του ενημερωτικού δελτίου και, επομένως, η αύξηση κεφαλαίου θα καθυστερήσει, σε σχέση με το τι κοινοποιήθηκε προηγουμένως. Με βάση τις παρούσες προσδοκίες η αύξηση κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019.

Η εταιρεία, στο βαθμό που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία και κανονισμούς, θα κρατά ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τυχόν εξελίξεις σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου.

Γ.Χ.