You are here

Μήνυμα Χάρη στην ΕΤΥΚ

12/12/2017 15:09
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΕΤΥΚ δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη όσα το κράτος έπραξε προς όφελος των μελών της, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«Σχεδόν 60,000 μελή ταμείων προνοίας, περιλαμβανομένων 4,500 τραπεζικών, λαμβάνουν αναπλήρωση 75%, ενώ άλλοι 1000 περίπου εν ενεργεία υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου που έχουν ήδη διασφαλίσει ποσά άνω των €100 χιλ., διατηρούν την προοπτική πρόσθετης αναπλήρωσης στο 75% από την ίδια την Τράπεζα. Παραμένουν 190 περίπου άτομα που λαμβάνουν μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης, μέχρι το όριο των €250 χιλ. ενώ 35 περίπου άτομα που έχουν ήδη διασφαλίσει ποσά άνω των €250 χιλ. δεν λαμβάνουν πρόσθετη αναπλήρωση», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ρυθμίσεις, που έχουν οριστικοποιηθεί από το υπουργικό συμβούλιο και που συνεπάγονται σημαντική επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών, εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις που το κράτος ανέλαβε και ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη.

«Ταυτόχρονα, υπενθυμίζω για άλλη μια φορά τις καθοριστικές προσπάθειες της κυβέρνησης που είχαν ως αποτέλεσμα κανένας τραπεζικός υπάλληλος να μην απολυθεί, έστω και εάν τράπεζες κατέρρευσαν, σε αντίθεση με πολλούς άλλους συμπολίτες μας στον ιδιωτικό τομέα», καταλήγει.