You are here

Μονάδα διαχείρισης εταιρειών τεχνολογίας από Τρ. Κύπρου

02/12/2021 11:30

Μονάδα εξυπηρέτησης στον νέο και αναπτυσσόμενο τομέα των «Διεθνών Εταιρειών ΤΠΕ» (Τεχνολογίας, Πληροφορικής, και Επικοινωνίας), που μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Κύπρο, δημιουργείται στο IBU της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για την πρώτη τράπεζα στη Κύπρο που προχωρά στη δημιουργία διαχείρισης των συγκεκριμένων εταιριών και σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπεί, στην αποτελεσματική και βαθιά κατανόηση των επιχειρησιακών αναγκών τους όπως και στην καλύτερη εξυπηρέτηση και υποστήριξη  τους.

Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε στη δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας εξυπηρέτησης, προστίθεται, είναι γιατί ήδη διεθνείς εταιρίες τεχνολογίας έχουν μεταφερθεί με τα σημαντικά στελέχη και προσωπικό τους στην Κύπρο, κάτι που φαίνεται να ενισχύεται και από τα κίνητρα τα οποία ανακοινώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από την κυπριακή κυβέρνηση, επιτρέποντας έτσι την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα.
  
Το IBU Technology HUB έχει για βάση του τη Λεμεσό, όπου δραστηριοποιούνται οι περισσότερες από τις εταιρίες τεχνολογίας.