You are here

Ν. Νουί: Γραπτώς απαντήσεις στην ερευνητική

14/09/2018 11:28

Η επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού Ντανιέλ Νουί εκφράζει την προθυμία της να απαντήσει γραπτώς σε ερωτήσεις της ερευνητικής επιτροπής αντί σε τηλεδιάσκεψη που είχε προτείνει ο πρόεδρος της επιτροπής.

Σχετική ανακοίνωση που παραδόθηκε στα ΜΜΕ στο περιθώριο των εργασιών της επιτροπής αναφέρει ότι, «με λύπη της η ερευνητική επιτροπή έλαβε χθες επιστολή από την Ντανιέλ Νουί η οποία αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να προτείνει κάποια ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής».

«Ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου απολαμβάνω ασυλίας στο να δώσω μαρτυρία όσον αφορά πράξεις που έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ενώπιον των εθνικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων εθνικών ερευνητικών επιτροπών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τα προνόμια και τις ασυλίες της ΕΕ», αναφέρει η Ντανιέλ Νουί.

Επιπλέον αναφέρει ότι πληροφόρησε την εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ για την επιστολή της ερευνητικής επιτροπής και η ΕΚΤ αποφάσισε να μην άρει την ασυλία.

Τέλος στην επιστολή της σημειώνει ότι παραμένει πρόθυμη να απαντήσει γραπτώς σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που θα τις θέσει η ερευνητική επιτροπή.

Η ερευνητική επιτροπή αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι ευελπιστεί ότι θα υπάρξει λύση του προβλήματος στη βάση ενωσιακού δικαίου και της νομολογίας του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.