You are here

Νικόλας: Στο ΔΣ οι πελάτες του προέδρου

07/10/2014 08:57
Τις πρώτες κομματικές αντιδράσεις άρχισε να προκαλεί η επικείμενη αλλαγή στη σύνθεση της διοικητικής δομής της Τράπεζας Κύπρου, που ανακοινώθηκε χθες.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, που μιλούσε στο κρατικό ραδιόφωνο, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις σε ότι αφορά τη νέα διοικητική δομή του συμβουλίου της BOCY.

Διερωτήθηκε γιατί από το απερχόμενο ΔΣ της Τράπεζας παρέμειναν μέλη τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, είναι πελάτες του δικηγορικού γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Διερωτήθηκε ακόμη που είναι οι εκπρόσωποι των ταμείων προνοίας των εργαζομένων των οποίων οι αποταμιεύσεις κουρεύτηκαν, ενώ «οι πελάτες του κ. Αναστασιάδη παραμένουν ως διοικητικοί σύμβουλοι».

Σε σχέση με τα πανευρωπαϊκά stress tests, για τα αποτελέσματα των οποίων έχουν μεταβεί στη Φρανκφούρτη στελέχη των κυπριακών τραπεζών, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε το ζήτημα των παραμέτρων των tests και των ορισμών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

«Αν η κυβέρνηση έκανε λίγο περισσότερη προσπάθεια σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Τραπεζών δεν θα είμαστε σήμερα στο σημείο που βρισκόμαστε, διότι δεν θα ήταν οι απαιτήσεις των τραπεζών εκεί που είναι σήμερα», παρατήρησε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση και η ΚΤ ακολούθησαν την ίδια ακριβώς πολιτική που ακολουθούσε και ο προηγούμενος διοικητής της ΚΤ, αφήνοντας ψηλά τις απαιτήσεις των τραπεζών για να μπορέσουν να εκπαραθυρώσουν τους συμβούλους του υφιστάμενου ΔΣ και να προωθήσουν νέους», κατέληξε.