You are here

Ο Ν. Χατζηγιάννης νέος πρόεδρος ΣΚΤ

08/11/2013 18:18
Τον στόχο της νέας επιτροπείας της συνεργατικής κεντρικής τράπεζας (ΣΚΤ) να φέρει το συνεργατικό κίνημα "σε μια πορεία οργανικής σταθερότητας και ανάκαμψης", τόνισε ο νέος πρόεδρος της Νικόλας Χατζηγιάννης, ο οποίος εξελέγη το απόγευμα κατά την κατάρτιση σε σώμα των νέων μελών της Επιτροπείας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τα νέα μέλη της Επιτροπείας για να διαχειριστούν σωστά την κρατική στήριξη που έχει λάβει ο συνεργατισμός και αποτελεί χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.

Στις πρώτες του δηλώσεις, στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίας των μελών της Επιτροπείας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι "είναι με μεγάλο αίσθημα ευθύνης που έχουμε ξεκινήσει σήμερα επίσημα τις εργασίες μας" και σημείωσε ότι "όλη η Επιτροπεία αισθάνεται το βαρύ φορτίο το οποίο έχουμε αναλάβει".

"Είναι με μεγάλη υπευθυνότητα και όρεξη που έχουμε αναλάβει αυτό το έργο, το οποίο δεν θα αναλαμβάναμε κανείς από εμάς αν ένιωθε ότι δεν μπορεί να έρθει αυτό εις πέρας", επισήμανε.

Αναφέροντας ότι θα ξεκινήσουν "αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια, ταπεινά και με μεγάλο ζήλο", ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι "θέλουμε και επιθυμούμε τα έργα μας να δείχνουν το έργο το οποίο θα κάνουμε".

"Υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο θα κινηθούμε και είναι και μέρος του μνημονίου που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση, υπάρχει συγκεκριμένος οδικός χάρτης που σύντομα θα ετοιμαστεί", είπε ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπείας.

"Νιώθουμε ότι με την κρατική στήριξη που έχει λάβει ο συνεργατισμός, στα χέρια μας διαχειριζόμαστε ένα σημαντικό ποσό το οποίο αυτή την στιγμή έρχεται και θωρακίζει τον συνεργατικό κίνημα", ανέφερε, επισημαίνοντας ότι "είναι χρήματα που έχουν έρθει από τον φορολογούμενο και αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ευθύνης, συλλογικότητας, προσπάθειας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας με την οποία θέλουμε να κινηθούμε".

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ακόμη ότι "το συνεργατικό κίνημα έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες" και τόνισε ότι στόχος της νέας Επιτροπείας "είναι να φέρουμε το συνεργατικό κίνημα σε μια πορεία οργανικής σταθερότητας και ανάκαμψης".



Ανέφερε τέλος ότι "πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσουμε".



Τα νέα μέλη της Επιτροπείας είναι:



Mη εκτελεστικά μέλη



Δημήτρης Θεοδότου Γιώργος Χατζηνικόλα



Μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη



Γεώργιος Κίττος, Λάμπρος Πιερή, Πανίκος Πούρος, Aθανάσιος Σταύρου, Γιώργος Στροβολίδης, Νικόλας Χατζηγιάννης και Χαράλαμπος Χριστοδουλίδης