You are here

Όχι Ελληνικής για επαναλειτουργία κινητών μονάδων

16/07/2020 15:00

Αρνητική ήταν η απάντηση της Ελληνικής Τράπεζας σε διάβημα που υπέβαλε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) για την επαναλειτουργία δυο κινητών τραπεζικών μονάδων, τη λειτουργία των οποίων τερμάτισε η τράπεζα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, σε απαντητική επιστολή που της απέστειλε, στις 3 Ιουλίου, η Ελληνική Τράπεζα επικαλείται τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Η τράπεζα ανέφερε επίσης ότι αυτό το διάστημα έχει αποφασιστεί να συνεχίσει να λειτουργεί με το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο και με μειωμένο δίκτυο καταστημάτων που περιλαμβάνει την αναστολή της λειτουργίας των κινητών μονάδων, προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι αρνητική ήταν επίσης η απάντηση και στο αίτημα που υπέβαλε η ΕΚΥΣΥ για διατήρηση σε κανονική λειτουργία του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας στο Στρουμπί, υποστηρίζοντας ότι το υποκατάστημα θα μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη. «Από το υποκατάστημα αυτό θα πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι των 20 γειτονικών κοινοτήτων, στις οποίες προηγουμένως λειτουργούσαν υποκαταστήματα του Συνεργατισμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι στην επιστολή η Ελληνική Τράπεζα προτρέπει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης, όπως είναι οι Αυτόματες Ταμιακές Μηχανές και τα ψηφιακά κανάλια (Web banking και Mobile App) «παραβλέποντας  το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι είναι αδύνατο να μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία».

«Η ΕΚΥΣΥ έχει ξεκινήσει έναν αγώνα ασκώντας πιέσεις στην Ελληνική Τράπεζα για τερματισμό του κλεισίματος υποκαταστημάτων αφού αυτό ταλαιπωρεί αφάνταστα χιλιάδες συνταξιούχους. Επιπρόσθετα,  η ΕΚΥΣΥ δεν παραβλέπει  και το γεγονός ότι οι τράπεζες  συνεχίζουν  να επιβάλλουν υπερχρεώσεις για υπηρεσίες που είναι αναγκαίο να γίνουν εντός των καταστημάτων της, όπως είναι η πληρωμή λογαριασμών σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας κτλ ή και αδικαιολόγητες ψηλές χρεώσεις  για καταστάσεις λογαριασμών που χρειάζονται ιδιαιτέρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι  όταν θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους», αναφέρεται με την ΕΚΥΣΥ να ζητά από την τράπεζα να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της.