You are here

ΟΧΣ: Σύντομα σε προσφορές για διαχείριση ΜΕΔ €145 εκ.

06/12/2019 07:36

Σε προσφορές βγαίνει σύντομα ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης για τη διαχείριση του σχετικά μεγάλου χαρτοφυλακίου ΜΕΔ που έχει στον ισολογισμό του, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΣ Στέλλα Καμμίτση.

Σε δηλώσεις της στη StockWatch, η κ. Καμμίτση επεσήμανε ότι η διαχείριση θα αφορά χαρτοφυλάκιο €145 εκ.

Σε χθεσινό σημείωμα οι Moody’s επισημαίνουν ότι η αποτυχία του σχεδίου Εστία βαραίνει δυσανάλογα τον ΟΧΣ γιατί έχει επιλέξιμα δάνεια για το σχέδιο που αποτελούν το ένα τρίτο των προβληματικών δανείων στον ισολογισμό του.

Η πρόεδρος του ΟΧΣ διευκρινίζει ότι ο οργανισμός ανέμενε 1015 αιτήσεις συνολικού ποσού €108 εκ. «Μέχρι τις 29/11/2019 λήφθηκαν 88 αιτήσεις συνολικού ποσού €10,6 εκ.

Σύμφωνα με την κ. Καμμίτση, τα συνολικά ΜΕΔ του οργανισμού ανέρχονται στα €290 εκ. και τα δυνητικά επιλέξιμα για το Εστία στα €100 εκ.- €130 εκ.

«Τα ΜΕΔ του οργανισμού αποδίδονται στο ότι τα δάνεια που γίνονταν αφορούσαν κυρίως στεγαστικά δάνεια και λόγω της οικονομικής κρίσης, αρκετοί δεν μπορούν να πληρώσουν», σημειώνει.

«Ο Οργανισμός έστω και τώρα καλεί τους δανειολήπτες που επηρεάζονται να επωφεληθούν από το σχέδιο Εστία», σημειώνει.

Κληθείσα να απαντήσει τι θα γίνουν τα δάνεια που δεν θα ενταχθούν στο σχέδιο Εστία και εάν θα προχωρήσουν με εκποιήσεις, απάντησε ότι σύντομα ο οργανισμός βγαίνει σε προσφορές για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου €145 εκ.

Της Γεωργίας Χαννή