You are here

Οι οκτώ πιο ακριβές επαύλεις που πωλούν οι τράπεζες

20/01/2021 06:54

Αναρτημένα στις εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων REMU, APS, και Altamira, βρίσκονται πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα αξίας μερικών εκατομμυρίων τα οποία προωθούν οι τράπεζες προς πώληση τους επόμενους μήνες, με απώτερο σκοπό να πάρουν πίσω τα χρωστούμενα τους. Η StockWatch, παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά και τις τιμές πώλησης των πιο ακριβών ακινήτων, οι οποίες φθάνουν έως και τα €10 εκατ.

1. Η Ελληνική Τράπεζα πωλεί μέσω της (APS) την πολυτελή έπαυλη που απέκτησε πρόσφατα στο ποσό των €10 εκατ. Η έπαυλη βρίσκεται στην οδό Ηρώων στην περιοχή Pen Hill στα δημοτικά όρια των Λατσιών, σε απόσταση 450 μέτρων από το Πάρκο Αθαλάσσας και 1 χιλιομέτρου από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και το Mall of Cyprus.

Το ισόγειο του σπιτιού αποτελείται από χώρο υποδοχής, καθιστικό, γραφείο, τραπεζαρία, δωμάτιο, ξενώνα, βοηθητικούς χώρους, ενιαίο χώρο κουζίνας με τραπεζαρία, δύο καλυμμένες βεράντες και σκάλα που οδηγεί στην 1ος όροφος. Υπάρχει επίσης μια δεύτερη εσωτερική σκάλα και ένας ανελκυστήρας που διασχίζει τα τρία επίπεδα του ορόφου.

Ο πρώτος όροφος του ακινήτου αποτελείται από πέντε υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, αίθουσα βιβλιοθήκης, μικρή κουζίνα / βοηθητικό δωμάτιο και δύο ακάλυπτες βεράντες. Το υπόγειο αποτελείται από εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, αποδυτήριο, ντους / WC.
Διαθέτει επίσης κήπο με πισίνα και τρεις καλυμμένους χώρους στάθμευσης.

2. Η δεύτερη έπαυλή που διαθέτει προς πώληση η Ελληνική Τράπεζα βρίσκεται στην Αγλαντζιά και είναι τριών υπνοδωματίων, είναι συνδεδεμένη με διπλανό οικόπεδο. Η τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο €1,115,000. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Το οικόπεδο είναι συνδεδεμένο με το σπίτι και προς το παρόν χρησιμοποιείται ως αυλή του σπιτιού. Το ακίνητο εμπίπτει στην οικιστική ζώνη Κα6, με μέγιστη πυκνότητα κτιρίου 90%.

3. Η Τράπεζα Κύπρου μέσω της REMU πωλεί πολυτελή μονοκατοικία στον Στρόβολο στο ποσό των €5.130.000. Πρόκειται για μια διώροφη μονοκατοικία επί των οδών Ελικώνα, Λυκαβητού και Ερωτόκριτου, σε απόσταση 350 μέτρων βόρεια της λεωφόρου Λευκόθεου, 550 μέτρα δυτικά της λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ και 250 μέτρα ανατολικά της οδού Ηλία Παπακυριακού.

4. Διαθέτει επίσης προς πώληση κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων στον Άγιο Ανδρέα, Λευκωσία για το ποσό του €1.200.000. Το ακίνητο βρίσκεται 600 μέτρα βορειοδυτικά του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ανακαινίστηκε πρόσφατα και έχει εμβαδόν 287 τ.μ., ενώ αποτελείται από μια αίθουσα, ένα ενιαίο σαλόνι / τραπεζαρία και κουζίνα, μια τουαλέτα επισκεπτών, ένα καθιστικό και δύο υπνοδωμάτια στο ισόγειο.  Στη σοφίτα, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω μιας εσωτερικής σκάλας, υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Το ακίνητο διαθέτει ιδιωτική πισίνα και αυλή με χώρο μπάρμπεκιου.

5. Ακόμη μια πολυτελή κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων στην Έγκωμη, Λευκωσία, η οποία πωλείται στο ποσό των €1.150.000, πωλεί η REMU. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Άδωνη Θεοχαρίδη και 200 μέτρα δυτικά της λεωφόρου Ηρώων. Έχει έκταση 432 τ.μ. και το ισόγειο αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας με τζάκι, κουζίνα με τραπεζαρία, αποθήκη, γραφείο και τουαλέτα επισκεπτών.  Ο πρώτος όροφος αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια (master με ιδιωτικό μπάνιο και τζακούζι) και ένα μπάνιο. Στο σπίτι υπάρχει ιδιωτική πισίνα, καλυμμένος χώρος στάθμευσης, κήπος, καλυμμένες και ακάλυπτες βεράντες.

6. Στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στη Μουτταγιάκα, η Τράπεζα Κύπρου πωλεί κατοικία επτά υπνοδωματίων στην τιμή του €1.100.000. Βρίσκεται στην οδό Μεσαριάς, 230 μέτρα δυτικά της οδού Δημοκρατίας και 650 μέτρα βόρεια της θάλασσας.

Το ακίνητο έχει έκταση 728 τ.μ. και αποτελείται από δύο σαλόνια, τραπεζαρία, κουζίνα και τουαλέτα επισκεπτών στο ισόγειο, σαλόνι, μπάνιο και πέντε υπνοδωμάτια (δύο εκ των οποίων είναι en-suite) στον πρώτο όροφο και τρεις θέσεις στάθμευσης, αποθήκη, κουζίνα, σαλόνι, δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και ένα δωμάτιο μηχανικής στο ημιυπόγειο.

7. Στην Πάφο το πιο ακριβό σπίτι που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η Τράπεζα Κύπρου και το διαθέτει προς πώληση για €1.226.000, είναι μια έπαυλη 5 υπνοδωματίων που κτίστηκε το 2010 στο Aphrodite Hills στα Κούκλια. Η έπαυλη έχει εμβαδόν 270 τ.μ. και είναι κτισμένη σε οικόπεδο 1852 τ.μ. Περιλαμβάνει ιδιωτική πισίνα, μεγάλο κήπο και 5 υπνοδωμάτια, τα τρία εκ των οποίων είναι en-suite.Το ακίνητο βρίσκεται στη Λεωφόρο Ευαγόρα Λανίτη σε απόσταση 1 χιλιομέτρου βορειοανατολικά από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου.

8. Στα €4.500.000 ανέρχεται η πολυτελής διώροφη έπαυλη που πουλά η Altamira, στην ενορία Απ. Βαρνάβα και Αγ. Μακάριου του Δήμου Στροβόλου στην επαρχία Λευκωσίας. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 1.3 χιλιόμετρα δυτικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και περί τα 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σταδίου Γ.Σ.Π. Το «The Mall of Cyrpus» και το «ΙΚΕΑ» βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση.

Η έπαυλη έχει ανεγερθεί εντός τεσσάρων συνεχόμενων οικοπέδων, τα οποία εφάπτονται επί εγγεγραμμένου δημόσιου δρόμου στο νότιο σύνορο τους, με πρόσωπο περί τα 92 μέτρα. Ανεγέρθηκε περί το 2010. Στον όροφο διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το κυρίως en-suite, με Jacuzzi & γκαρνταρόμπα, ενώ τα άλλα με ξεχωριστό μπάνιο και δωμάτιο γυμναστηρίου.

Στο υπόγειο διαθέτει δωμάτιο υπηρεσίας με κουζίνα, αποχωρητήριο με ντους, δωμάτιο homecinema, τραπεζαρία, γυμναστήριο, δωμάτιο σάουνας, αποθήκη κήπου, server room, κάβα και μηχανοστάσιο.

Της Ηρώς Ευθυμίου