You are here

Ol. Gatzke: Προς αναδιαμόρφωση η Ελληνική Τράπεζα

26/07/2021 11:48

Τις στρατηγικές προτεραιότητες στην Ελληνική Τράπεζα θέτει ο νέος CEO της Τράπεζας Oliver Gatzke στο πλαίσιο της πρώτης του επικοινωνίας με το προσωπικό ευθύς μετά και τον επίσημο διορισμό του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας.

O διορισμός του Γερμανού τραπεζίτη ισχύει από σήμερα.

Σε μήνυμα του που αναρτήθηκε πριν από λίγο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των μελών του προσωπικού της Ελληνικής, λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη επενδυτική πράξη της Eurobank, ο κ. Gatzke καταγράφει επιγραμματικά τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

Βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων με την οργανική και μη οργανική μείωση των ΜΕΔ.

Ενίσχυση του προφίλ του δανειακού χαρτοφυλακίου, όσον αφορά στην αναλογία ρίσκου/ απόδοσης μέσα από την υγιή ανάπτυξη και διαφοροποίηση, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Περιβάλλον/ Κοινωνία/ Διακυβέρνηση (Environmental, Social, Governance).

Βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη μέσα από την ψηφιοποίηση, την αναβάθμιση των καναλιών εξυπηρέτησης και τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων.

Διαχείριση της υψηλής ρευστότητας.

Διαχείριση του ψηλού κόστους, μέσα από την απλοποίηση των διαδικασιών και την ουσιαστική μείωση του κόστους σε όλους τους τομείς.

 Εφαρμογή αξιοκρατικής στρατηγικής σε θέματα προσωπικού.

«Είμαστε μια από τις κορυφαίες τράπεζες στο νησί και οι αναξιοποίητες δυνατότητες για εμάς είναι πολλές, όμως απαιτούν αλλαγές στη νοοτροπία μας», επισημαίνει στο μήνυμα του ο κ. Gatzke και προσθέτει:

«Ο πελάτης πρέπει να είναι το επίκεντρο σε ό,τι και αν κάνουμε. Χρειάζεται να αφουγκραστούμε, να κατανοήσουμε τι ζητά και να ανταποκριθούμε έγκαιρα στις ανάγκες του, με επαγγελματισμό και απλό τρόπο».      

«Κατά τους πρώτους τρεις μήνες στην Τράπεζα», είπε, «συζήτησα τις βασικές προτεραιότητές μας με τη διευθυντική ομάδα, αλλά και με άλλα βασικά εμπλεκόμενα μέρη για τον Οργανισμό μας όπως το ΔΣ, τους μεγαλομετόχους, πελάτες και εποπτικές αρχές».

Πρόσθεσε ότι επισκέφθηκε καταστήματα και διάφορα τμήματα του οργανισμού και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο που επιτυγχάνεται καθημερινά χάρη στη συμβολή και την αφοσίωσή των υπαλλήλων.

«Η επιτυχής ενσωμάτωση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), η άριστη διαχείριση της πανδημίας και η στήριξη που προσφέρατε στους πελάτες κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι επιτεύγματα για τα οποία πρέπει να είστε πολύ περήφανοι», παρατήρησε ο κ. Gatzke.

Ο Γερμανός Τραπεζίτης αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής και ως Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας όπου είχε την ευκαιρία να ηγηθεί της πρώτης ιδιωτικοποίησης κρατικής τράπεζας στη Γερμανία, της Hamburg Commercial Bank AG (προηγουμένως γνωστή ως HSH Nordbank AG).

«Επιδίωξή μου τότε ήταν μια πετυχημένη οικονομική αναδιάρθρωση και μεταμόρφωση της τράπεζας. Στόχος μου είναι να αξιοποιήσω την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω αποκομίσει, στην προσπάθεια μας για αναδιαμόρφωση της Ελληνικής Τράπεζας, για να προσφέρουμε στους πελάτες και στο προσωπικό μία άριστη εμπειρία αλλά και να ενισχύσουμε την αξία των μετόχων μας», σημειώνει στο μήνυμα του.   

 Εκφράζει ευχαριστίες στον Φοίβο Στασόπουλο, ο οποίος ανέλαβε ως μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, όπως επίσης και στο ΔΣ της Τράπεζας για την εμπιστοσύνη του προς το άτομό του.

«Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί σας και με την αφοσιωμένη διευθυντική ομάδα της Τράπεζας», υπογραμμίζει ο νέος CEO της ΗΒ και τονίζει:

«H διαφάνεια είναι μια λέξη κλειδί για μένα, διασφαλίζει ότι όλοι εργάζονται ευθυγραμμισμένα προς τον ίδιο σκοπό. Υποστηρίζω θερμά την ανοικτή και διάφανη επικοινωνία και ανυπομονώ να συζητήσω και να ανταλλάξω απόψεις μαζί σας στο σύντομο μέλλον», επισημαίνει ο κ. Gatzke.

Του Λεύκου Χρίστου