You are here

Οl. Gatzke: Τι είπε για μισθούς, σχέδιο εξόδου και μέρισμα

24/09/2021 14:04

O Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Οliver Gatzke, στο πλαίσιο της πρώτης συνέντευξης Τύπου που έδωσε, από τότε που έχει αναλάβει το πηδάλιο της Τράπεζας, σκιαγράφησε τις προτεραιότητες για ανάπτυξη του οργανισμού, τους βραχυπρόθεσμους στόχους  του Ομίλου και απάντησε σε  ερωτήματα που αφορούν  ειδικότερα στο προσωπικό και γενικότερα στο λειτουργικό και εργατικό κόστος.

Ο κ. Gatzke μιλούσε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της ΗΒ, σύμφωνα με τα οποία η Τράπεζα κατέγραψε κέρδη €21 εκατομ.

Ο Γερμανός CEO που κλήθηκε να σχολιάσει πρόσφατη εγκύκλιο του προς το προσωπικό και στην αναφορά του περί «δύο κατηγοριών υπαλλήλων» ο κ. Gatzke, οι διαφοροποιήσεις που εντοπίζονται στους μισθούς των εισερχόμενων υπαλλήλων (από την πρώην ΣΚΤ) και των υφιστάμενων θα πρέπει να αλλάξει.

Αυτή η διαφορά που υπάρχει εξαιτίας  της παρουσίας των δύο κατηγοριών υπαλλήλων θα πρέπει να εκλείψει,  σημείωσε και πρόσθεσε ότι η διεύθυνση εργάζεται σε αυτό το πλαίσιο και σύντομα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τις συντεχνίες. 

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα, όπως είχα επισημάνει και στην εγκύκλιο προς το προσωπικό» παρατήρησε, τονίζοντας ότι στο τέλος της ημέρας  όμως, το ύψος του μισθού θα πρέπει να συνάδει και με την  αποδοτικότητα των υπαλλήλων.

Σε ερώτημα κατά πόσο ο δείκτης κόστους προς εισόδημα της τράπεζας είναι βιώσιμος και αν η Τράπεζα θα εστιάσει τις προσπάθειες  της κυρίως στο σκέλος της  διόρθωσης της αύξησης του  μισθολογίου  ο CEO της ΗΒ είπε ότι η  μείωση του εργατικού κόστους   εμπίπτει και θα εξεταστεί στο πλαίσιο μίας αναδιάρθρωσης, που θα έχει ως γενικότερο στόχο τη μείωση των δαπανών.

Κληθείς να σχολιάσει κατά καιρούς αναφορές της Τράπεζας ότι έχει σκέψεις για εφαρμογή σχεδίου εθελούσιας εξόδου ο Gatzke περιορίστηκε να πει ότι είναι κάτι που απασχολεί τη διευθυντική ομάδα.

Σημείωσε ότι επί του συγκεκριμένου ζητήματος θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση και με τους εκπροσώπους των συντεχνιών.

«Το πως θα το πετύχουμε αυτό (δηλαδή την προώθηση σχεδίου εθελούσιας εξόδου)  δεν έχει ακόμη αποφασιστεί» παρατήρησε.

Σημείωσε ότι υπάρχουν εργαλεία τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχέση με τη μείωση του εργατικού κόστους.

« Όταν θα ληφθούν αποφάσεις θα ανακοινωθούν δημόσια» είπε.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα κατά πόσο η ΗΒ θα επαναφέρει τη μερισματική της πολιτική  και αν ο ίδιος μπορεί να υποσχεθεί  πως θα δώσει σύντομα μέρισμα στους μετόχους ο  Gatzke ανέφερε ότι προσωπικά ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει μία τέτοια υπόσχεση.

«Δεν είναι δική μου απόφαση.  Είναι απόφαση η οποία θα πρέπει να ληφθεί από το ΔΣ της Τράπεζας»  διευκρίνισε.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι μέτοχοι έχουν επενδύσει και ακόμη δεν έχουν λάβει μέρισμα από το 2012 όπως αναφέρθηκε και στο ερώτημα που μου  υποβλήθηκε» σημείωσε και υπενθύμισε ότι η Ελληνική Τράπεζα είναι κάτω από εποπτικούς περιορισμούς, μέχρι το 2021 για να παραχωρήσει μέρισμα στους μετόχους.

Του Λεύκου Χρίστου