You are here

Ολοκλήρωση πώλησης Bank of Cyprus UK

23/11/2018 17:50

Την ολοκλήρωση της πώλησης της Bank of Cyprus UK, ανακοίνωσε η Τρ. Κύπρου με το τίμημα να ανέρχεται στα €120 εκ.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Bank of Cyprus Holdings Public με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2018, το Συγκρότημα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.) (στην οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου) Bank of Cyprus UK Limited και της θυγατρικής της Bank of Cyprus Financial Services Limited στη Cynergy Capital Limited μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την εποπτική αρχή της BOC UK στο Ηνωμένο Βασίλειο (Prudential Regulation Authority) και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η πώληση του συγκροτήματος Η.Β. εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για δημιουργία αξίας για τους μετόχους και επικέντρωση κυρίως στη στήριξη της ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας.

Το τίμημα πώλησης ύψους £107 εκ. (περίπου €120 εκ.). Αποτελείται από βασικό τίμημα πώλησης ύψους £103 εκ. και αναπροσαρμογές ύψους £4 εκ. Το μισό βασικό τίμημα πώλησης, μαζί με τις αναπροσαρμογές, εισπράχθηκε κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και το υπόλοιπο μισό είναι αναβαλλόμενο για περίοδο 24 μηνών, χωρίς οποιουσδήποτε όρους που να αφορούν την επίδοση της BOC UK.

Η πώληση έχει θετική επίδραση ύψους περίπου 70 μονάδων βάσης στους κεφαλαιακούς δείκτες του συγκροτήματος, χωρίς ουσιαστική επίδραση στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής, το Συγκρότημα και η BOC UK έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας, μέσω της οποίας οι δυο οργανισμοί θα συνεργάζονται σε διάφορους σημαντικούς τομείς στο μέλλον, περιλαμβανομένου και της συνέχισης της εξυπηρέτησης των υφιστάμενων πελατών.

Η HSBC έχει ενεργήσει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και το δικηγορικό γραφείο Norton Rose Fulbright ως νομικός σύμβουλος του Συγκροτήματος, σε σχέση με τη συναλλαγή. Η PwC έχει ενεργήσει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και το δικηγορικό γραφείο Eversheds Sutherland ως νομικός σύμβουλος της Cynergy.