You are here

Π. Νικολάου: Στο σωστό δρόμο ο τραπεζικός τομέας

16/12/2019 11:42

Στη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο, επενδύοντας στο μέλλον αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου, μιλώντας στο Eastmed-London Investment Summit του Economist που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με θέμα «Cyprus-Greece-Israel: Propelling a partnership for growth».

O κ. Νικολάου, τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να γίνει ισχυρότερος, ασφαλέστερος και προσανατολισμένος στο μέλλον να καταστεί πιο αποδοτικός.

Στη διάρκεια του συνεδρίου εξετάστηκε η ώθηση που μπορεί να δώσει ο τριμερής μηχανισμός «Ελλάδα-Κύπρος- Ισραήλ» στην ανάπτυξη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου καθώς και οι συγκυρίες που δημιουργούνται για την προώθηση συνεργειών, τόσο στους τομείς της ενέργειας και των επενδύσεων όσο και στον χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό τομέα.

 Έμφαση από τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα με έδρα το Λονδίνο, δόθηκε, όπως αναμενόταν, και στο Brexit υπό το πρίσμα της βρετανικής πολιτικής στη ΝΑ Μεσόγειο.