You are here

Πλαφόν στους part-timers Τρ. Κύπρου επιδιώκει η ΕΤΥΚ

14/08/2020 07:29

Πλαφόν στη μερική απασχόληση των υπαλλήλων της Τρ. Κύπρου επιδιώκει η συνδικαλιστική τους οργάνωση παρά το ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι εθελοντική.

Σε εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ επικαλείται συμφωνία του 2005 για να υποστηρίξει ότι μόνο το 3% του  συνόλου του εργατικού δυναμικού της Τράπεζας Κύπρου θα μπορεί να  κάνει χρήση της μερικής απασχόλησης, όπως θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με νέα συμφωνία μεταξύ BOCH και ΕΤΥΚ.

Η ΕΤΥΚ με εγκύκλιο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της αρκετές μέρες μετά την ανακοίνωση ρυθμίσεων για ευέλικτη εργασία από το τμήμα ανθρώπινου προσωπικού της τράπεζας, διευκρινίζει ότι λήφθηκαν ασφαλιστικές δικλείδες σε ότι αφορά τη χρήση της μερικής απασχόλησης  από τα μέλη του προσωπικού.

Σημειώνει ότι με βάση τη συμφωνία των δύο μερών, σε καμιά περίπτωση το ποσοστό της μερικής απασχόλησης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνόλου του μόνιμου προσωπικού.

Στο συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου εργοδοτούνται σήμερα γύρω στα 3.700 άτομα και το 3% αντιστοιχεί με μόλις 110 άτομα.

Με τις ρυθμίσεις που προτείνει, η τράπεζα οι υπάλληλοι της μπορούν να επιλέξουν να λάβουν μακρά άδεια μέχρι δύο χρόνια ή να εργάζονται κάποιες από τις 37 εβδομαδιαίες ώρες.

Το βασικό χαρακτηριστικό των ρυθμίσεων που προτείνει στους υπαλλήλους η Τράπεζα είναι η ευελιξία τους.

Η ΕΤΥΚ τονίζει ότι η συμμετοχή του προσωπικού  στα σχέδια ευέλικτης εργασίας θα είναι καθαρά σε εθελοντική βάση.

Επισημαίνει επίσης ότι  η οργάνωση έχει διασφαλίσει ότι:

  • Οι διευκολύνσεις(για μερική απασχόληση και άδεια άνευ απολαβών)  θα παρέχονται χωρίς την άσκηση οποιασδήποτε μορφής πιέσεων.
  • Η συμμετοχή θα είναι καθαρά εθελοντική και όλες οι περιπτώσεις υπαλλήλων που θα κάνουν χρήση των διευκολύνσεων αυτών θα πρέπει να κοινοποιούνται στην ΕΤΥΚ.
  • Η περίοδος απουσίας με μακρόχρονη άδεια ή με μειωμένο ωράριο θα έχει καθορισμένη διάρκεια όπως έχει ήδη μεταξύ μας συμφωνηθεί.
  • Αν στην πορεία κάποιος υπάλληλος αναθεωρήσει και θελήσει να επανέλθει στο υφιστάμενο καθεστώς εργοδότησης του (υφιστάμενο ωράριο, διακοπή μακρόχρονης άδειας), αυτό θα είναι εφικτό, εφόσον δοθεί από μέρος του υπαλλήλου προειδοποίηση ενός μηνός.

Όσον αφορά στα μέλη του προσωπικού  που θα επιλέξουν τη μακροχρόνια απουσία άνευ απολαβών, μέσα από τη συμφωνία διασφαλίζεται το συνεχές της απασχόλησης.

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η παροχή ωφελημάτων ασφάλειας ζωής και μόνιμης ολικής ανικανότητας, η καταβολή της εισφοράς στις κοινωνικές ασφαλίσεις και ταμείου υγείας.

Όσοι υπάλληλοι επιλέξουν τη μερική απασχόληση, θα συνεχίσει η παροχή όλων των ωφελημάτων τους όπως προβλέπεται στις υφιστάμενες συμφωνίες.

Η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι σε ανύποπτο χρόνο και γύρω στο 2005  είχε περιλάβει στη συλλογική σύμβαση την άσκηση δικαιώματος από μέλη του προσωπικού για μερική απασχόληση.

Λ. Χρ.