You are here

Πονοκέφαλος η ανανέωση συμβάσεων σε 2 τράπεζες και ΚΕΔΙΠΕΣ

29/07/2021 07:12

Σε τρία μέτωπα δοκιμάζεται η εργατική ειρήνη στον τραπεζικό τομέα με τη μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου εργασίας να αναλαμβάνει αρχικά ρόλο πυροσβέστη στην Ελληνική Τράπεζα, με στόχο να αποτρέψει, εν μέσω πανδημικής κρίσης, ενδεχόμενες δυναμικές αντιδράσεις.

Αφορμή της εργατικής υποβόσκουσας κρίσης, είναι οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στην ΚΕΔΙΠΕΣ, στην Ελληνική Τράπεζα και στην Alpha Bank, υπό το φως των αλλαγών που επέφερε στα εργασιακά των τραπεζών η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Τρ. Κύπρου.

To ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ επρόκειτο να συνέλθει χθες βράδυ για να εξετάσει τις διευκρινίσεις που ζήτησαν οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ επί της πρότασης που υπέβαλε η διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης.

Η εταιρεία διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην ΣΚΤ, είχε υποβάλει την 1η Ιουλίου προς τις συντεχνίες, πακέτο τριών προτάσεων οι οποίες, όπως είχε γράψει η StockWatch, αφορούσαν στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου και στην αποζημίωση που θα παραχωρηθεί στο προσωπικό της Αλταμίρα για τερματισμό του δικαιώματος του να επιστρέψει στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Σημαντικός άξονας της εργοδοτικής πρότασης ήταν η αποδοχή για πλήρη αποκατάσταση των μισθών προς όλο το προσωπικό (περιλαμβανομένων και της Αλταμίρα) με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2020.

Η πρόταση επιδόθηκε και στην ΕΤΥΚ, η οποία ως απάντηση για αποδοχή ή όχι της πρότασης, εξέδωσε εγκύκλιο προς τα επηρεαζόμενα μέλη της επικρίνοντας με σκληρό ύφος τη διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ

Η ΕΤΥΚ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι η πρόταση της ΚΕΔΙΠΕΣ εμπερικλείει σοβαρούς κινδύνους για το προσωπικό.

Την κατηγόρησε ότι στοχεύει στην καθιέρωση ατομικών συμβολαίων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση του δικαιώματος των υπαλλήλων της πρώην ΣΚΤ, για διεκδίκηση των ετήσιων προσαυξήσεων και της ΑΤΑ (2014 – 2018), κατάργηση του ταμείου υγείας και του δικαιώματος του προσωπικού της Αλταμίρα να επιστρέψει στην εταιρεία.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ, αφήνει να εννοηθεί ότι οι ισχυρισμοί της ΕΤΥΚ δεν είναι βάσιμοι και ότι στο προσωπικό αποδίδονται οι προσαυξήσεις.

Oι αποκοπές μισθών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και οι αποκοπές στον τραπεζικό τομέα περιλαμβανομένων και των υπαλλήλων της πρώην ΣΚΤ έγιναν μετά την τραπεζική κρίση του 2013.

Σε ότι αφορά το επίμαχο θέμα της επιστροφής των πρώην υπαλλήλων της ΣΚΤ που είχαν μεταφερθεί στην Αλταμίρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ Λάμπρος Παπαδόπουλος είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιστρέψει από την Αλταμίρα 90 άτομα τα οποία διεκδικούν οργανική θέση, όπως προέβλεπε η συμφωνία μεταφοράς τους το 2016, από την πρώην ΣΚΤ.

Διευκρίνισε ότι το δικαίωμα των υπαλλήλων της Αλταμίρας για μελλοντική επιστροφή τους στην ΚΕΔΙΠΕΣ επιβάλλεται να αρθεί καθώς, όπως εξήγησε, οι σημερινές ανάγκες της εταιρείας δεν επιτρέπουν την παραγωγική αξιοποίηση των υπαλλήλων που εργοδοτούνται από την Αλταμίρα.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε πει ότι δεν μπορεί η ΚΕΔΙΠΕΣ από τη μια να εκδίδει σχέδιο εθελούσιας εξόδου για να μειώσει τα κόστη της, και από την άλλη να αποδέχεται την επιστροφή υπαλλήλων της πρώην ΣΚΤ που σήμερα εργάζονται στην Αλταμίρα.

Σε αντίθεση με την ΕΤΥΚ, οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ έθεσαν την πρόταση της εταιρείας σε γενικές συνελεύσεις των μελών τους οι οποίοι εξουσιοδότησαν τις ηγεσίες τους να ζητήσουν κάποιες διευκρινίσεις και να προτείνουν πιο δίκαιη μεταχείριση των υπαλλήλων της Αλταμίρα, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την πρώην ΣΚΤ.

Όπως πληροφορείται η StockWatch, στην εταιρεία προτάθηκε όπως το προσωπικό που θα παραμείνει στην Αλταμίρα, λάβει αποζημίωση για τα χρόνια υπηρεσίας του στην πρώην ΣΚΤ, ως κίνητρο για να αρθεί το δικαίωμα επιστροφής τους.

 Αναμένεται παρέμβαση ΥΠΕΡΓ για Ελληνική

Στη μεσολαβητική υπηρεσία αναμένεται να καταλήξει η πολύμηνη εργατική διαφορά μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και ΕΤΥΚ.

Οι πληροφορίες φέρουν το ΥΠΕΡΓ να φέρνει τις δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι, μία κίνηση η οποία προβλέπεται να γίνει αρχές Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές ήρθαν πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν, εντούτοις, την τελευταία στιγμή πρόκυπταν ζητήματα, που είχαν να κάνουν με το ύψος του εργατικού κόστους που θα επωμιζόταν η Τράπεζα, μάλιστα σε μία περίοδο αβεβαιότητας για το τραπεζικό σύστημα.

Η ΕΤΥΚ με εγκύκλιο της στις 13 Ιουλίου άσκησε δριμεία κριτική στη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το ΥΠΕΡΓ είχε υποβάλει τον περασμένο Ιούνιο πρόταση για έναρξη εντατικού διαλόγου με στόχο την ένταξη των υπαλλήλων της πρώην ΣΠΙ στις κλίμακες της ΕΤΥΚ.

«Η συντεχνία αποδέχθηκε την πρόταση, ωστόσο, η Τράπεζα την απέρριψε», ισχυρίζεται η συντεχνία και προσθέτει:

«Το ΥΠΕΡΓ πρότεινε επίσης, όπως, ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα για τη συμπλήρωση του 33% των οργανικών θέσεων (προαγωγές και αναβαθμίσεις), ωστόσο, η Ελληνική Τράπεζα απέρριψε κι αυτή την πρόταση».

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, ενώπιον του ΥΠΕΡΓ εκκρεμούν και άλλες καταγγελίες που έχουν να κάνουν με παραβιάσεις, κατά τον ισχυρισμό της συντεχνίας, των υφιστάμενων συμφωνιών και του νόμου περί προστασίας των μισθών. 

Τα πράγματα στην Alpha Bank φαίνεται να εξελίσσονται, στο παρόν στάδιο, πιο ομαλά αφού, η τράπεζα παραχώρησε πρόσφατα την ετήσια προσαύξηση στο προσωπικό της, δεχόμενη μάλιστα και τα εύσημα της συντεχνίας στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου.

Σε εκκρεμότητα παραμένει, ωστόσο, η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης η οποία έληξε τον Δεκέμβριο του 2018.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Κεντρική Τράπεζα.

Επίμαχα σημεία στις διαπραγματεύσεις ΚΤ και ΕΤΥΚ είναι η μείωση των οργανικών θέσεων από 27 σε 10 και η μείωση της εισφοράς του εργοδότη στο ταμείο υγείας των τραπεζικών υπαλλήλων.

Η ΚΤ προβάλλει το επιχείρημα ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να καταβάλλει εισφορές στο ΓεΣΥ και την ίδια ώρα να συνεισφέρει και στο ταμείο υγείας των υπαλλήλων. 

Σε ότι αφορά την Τράπεζα Κύπρου, η διεύθυνση της υπέγραψε την περασμένη βδομάδα με την ΕΤΥΚ, τη νέα συλλογική σύμβαση, διάρκειας δύο ετών, (λήγει τέλος του 2022).

Του Λεύκου Χρίστου