You are here

Ποντάρουν στις ATΜ οι τράπεζες

12/11/2019 07:03

Κάλεσμα στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν τις αυτόματες ταμειακές μηχανές αντί να επισκέπτονται κατάστημα κάνουν οι τράπεζες, επενδύοντας στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών τους υποδομών για αποφόρτιση των ταμείων.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής μεταμόρφωσης τους και της προσπάθειας για μείωση του κόστους συμμόρφωσης με τις εποπτικές απαιτήσεις, οι τράπεζες προσπαθούν να στρέψουν τους πελάτες στην ηλεκτρονική τραπεζική αντί στην εξυπηρέτηση στα ταμεία.

Οι τράπεζες άρχισαν να ενημερώνουν για τις αναβαθμισμένες πλέον υπηρεσίες που παρέχουν οι ΑΤΜ.

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει σε σημείωμα της ότι οι αναλήψεις, θα μπορούσαν μέσω της ΑΤΜ, να φτάσουν μέχρι και τις €2.000 ημερησίως.

«Με περισσότερα από 150 ATM σε 120 διαφορετικά σημεία της Κύπρου, εύκολα και προπαντός γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρίες σε ουρές εξυπηρέτησης, ή ακόμη περιορισμένα ωράρια, μπορείτε να διεκπεραιώσετε κι άλλες πολλές τραπεζικές σας υποχρεώσεις και μάλιστα με μεγάλη ασφάλεια», σημειώνει.

Οι πελάτες μπορούν να καταθέσουν μετρητά στον λογαριασμό αμέσως και χωρίς φάκελο αλλά και επιταγές.

Παρέχεται μάλιστα η δυνατότητα κατάθεσης δέσμης επιταγών, μέχρι 15 ανά συναλλαγή (σε επιλεγμένα ΑΤΜ).

Στις ATM οι πελάτες μπορούν να δουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών, να ελέγξουν και τις τελευταίες κινήσεις των λογαριασμών.

Μέσω των ΑΤΜ παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξουν κωδικοί.  Επίσης, μπορούν να εξοφληθούν λογαριασμοί κοινής ωφελείας, αλλά και να εκδοθεί με μειωμένη χρέωση, το νέο μπλοκ επιταγών ή ακόμη να μεταφερθούν μεταξύ των συνδεδεμένων λογαριασμών της κάρτας, χρήματα.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Τράπεζας ανέφερε στη StockWatch ότι οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν πιο άμεσα, χωρίς ταλαιπωρία 24 ώρες το 24ωρο καθώς οι ΑΤΜ έχουν αναβαθμιστεί και σίγουρα με πιο χαμηλό κόστος».

Οι αναλήψεις μετρητών εξαρτώνται από τα όρια του κάθε πελάτη, σημειώνει.

Η τράπεζα στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των ουρών και εξυπηρέτησης των πελατών, έχει ορίσει αριθμό υπαλλήλων σε κάθε διάστημα οι οποίοι βοηθούν τον κόσμο να χρησιμοποιήσει τις ΑΤΜ.

Το κάλεσμα των τραπεζών για τη χρησιμοποίηση των ΑΤΜ σημειώνεται σε μια περίοδο που οι αυξημένες χρεώσεις που ανακοίνωσαν οι τράπεζες για εξυπηρέτηση από τα καταστήματα προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από πολιτικούς.

Της Γεωργίας Χαννή