You are here

Πορεία ΕΤΥΚ για ταμεία προνοίας

12/12/2017 09:27
Σε διαμαρτυρία για τα κουρεμένα ταμεία προνοίας με στάση εργασίας και πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο κατέρχονται σήμερα τα μέλη της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).

Η στάση εργασίας των τραπεζικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί από τις 14:00 μέχρι τις 15:00 και θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι περισσότερες τράπεζες έχουν ήδη ενημερώσει ότι θα κλείσουν τα ταμεία τους γύρω στις 13:30.

Σε εγκύκλιο προς τα μέλη της η ΕΤΥΚ ανέφερε ότι αδικαιολόγητα και άδικα κουρεύτηκαν τα ταμεία προνοίας, ενώ άδικα και προκλητικά, όπως σημείωνε, δεν αναγνωρίσθηκαν ατομικές μερίδες για να εξαιρεθούν οι πρώτες €100 χιλ. όπως έγινε με όλους τους καταθέτες.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν συμψηφίσθηκαν οι καταθέσεις με τα δάνεια και σε αρκετές περιπτώσεις τα δάνεια των τραπεζικών είχαν εγγύηση το ίδιο το ταμείο προνοίας τους, ενώ όλοι οι άλλοι πελάτες είχαν αυτό το δικαίωμα.

Αναφερόταν επίσης στη δέσμευση του προέδρου της Δημοκρατίας στον πρόεδρο της ΕΤΥΚ και στο διάγγελμά του στον κυπριακό λαό ότι θα διασφαλισθούν άμεσα όλα τα ταμεία προνοίας.

«Βλέποντας το χρόνο να φεύγει και οι επηρεαζόμενοι συνάδελφοι να είναι αντικείμενο εμπαιγμού, αλλά και συχνά μπαλάκι από τον Άννα στον Καϊάφα και ο Πόντιος Πιλάτος να νίπτει τας χείρας του, η ηγεσία της Οργάνωσης δεν μπορούσε να είναι απαθής», σημείωνε η Οργάνωση.

Επιπλέον, η ΕΤΥΚ ανέφερε ότι με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία αν χρειαστεί θα κλιμακώσει ανάλογα, θα διεκδικήσει την άρση της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων της Τράπεζας Κύπρου διότι το θέμα πρέπει να λυθεί οριστικά πριν από το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι θα πρέπει στις 14:00 να αποχωρήσουν από την εργασία τους και στις 15:15 να βρίσκονται έξω από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης.

Ανέφερε ότι ιδιαίτερα στα καταστήματα, θα πρέπει έγκαιρα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες «κλεισίματος» της ημέρας, προκειμένου όλοι να αποχωρήσουν στις 14:00.