You are here

Προαγωγές και προσλήψεις στην Κεντρική Τράπεζα

09/04/2021 13:32

Προαγωγές προσωπικού για όλο το κομμάτι της πυραμίδας στην Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε πριν από λίγο στο προσωπικό, ο διοικητής αναφέρει ότι, «όπως ανέφερε και στην αρχή της θητείας του, η αποτελεσματική οργάνωση της τράπεζας και η στελέχωσή της έχει τεθεί σαν προτεραιότητα».

«Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του οργανογράμματος ώστε να συνάδει με τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τράπεζα καθώς και με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, η πλήρωση θέσεων ανώτερου λειτουργού και βοηθού διευθυντή οι οποίες παρέμειναν κενές για σειρά ετών, με στόχο τον καθορισμό επικεφαλής τμημάτων/ υπηρεσιών και ο καθορισμός πολιτικής που ρυθμίζει την απασχόληση εργοδοτουμένων με σύμβαση αορίστου και ορισμένου χρόνου», προσθέτει.

«Επισημαίνω ότι οι τελευταίες προαγωγές πραγματοποιήθηκαν το 2011, έκτοτε αφυπηρέτησε μεγάλος αριθμός προσωπικού και οι υπηρεσιακές ανάγκες επέβαλαν την πλήρωσή τους», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Ηροδότου, η Επιτροπή Προσωπικού στη συνεδρία της στις 5 και 6 Απριλίου 2021 προχώρησε σε όλες τα νενομισμένες διαδικασίες για την πλήρωση κενών θέσεων και πληροφορεί το προσωπικό ότι θα ακολουθήσει ενημερωτική εγκύκλιος από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Οργάνωσης και Προγραμματισμού.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται επίσης ότι οι προαχθέντες θα κληθούν να αναλάβουν αναβαθμισμένα καθήκοντα και ευθύνες και ενδεχομένως να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα/ υπηρεσίες ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες της τράπεζας.

«Η προσπάθεια για επαρκή στελέχωση και οργάνωση της Τράπεζας θα συνεχιστεί τόσο με τη διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων σε άλλες βαθμίδες έσω προαγωγών ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες όσο και μέσω διαδικασίας πρόσληψης νέου προσωπικού έτσι ώστε η Τράπεζα να ενισχυθεί με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και να θωρακιστεί με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων της οικονομίας», αναφέρεται επίσης στην εγκύκλιο.

Της Γεωργίας Χαννή