You are here

Προαγωγές με δόσεις και αναδιάρθρωση δομής της ΚΤ

31/10/2020 14:11

Μετά από δυστοκία περίπου 10 ετών, η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας  προχώρησε σε αναδιάρθρωση της οργανικής της  δομής  ενώ,  παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι προαγωγές 28 λειτουργών της.

Οι εν λόγω προαγωγές αφορούν 21 άτομα τα οποία προήχθησαν στη βαθμίδα του ανώτερου λειτουργού και επτά στη βαθμίδα του βοηθού διευθυντή.

Όπως έγραψε η StockWatch  από τις 7 Οκτωβρίου, το σύνολο των προαγωγών θα αφορά  κοντά στους 100  υπαλλήλους από το σύνολο των περίπου 380.

Οι υπόλοιπες προαγωγές,  με βάση εγκύκλιο που απέστειλε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής προς το προσωπικό ο διοικητής της ΚΤ, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Οι αξιολογήσεις από πλευράς της επιτροπής προσωπικού που χειρίστηκε τη χρόνια αυτή εκκρεμότητα, έχουν ολοκληρωθεί και εγκρίθηκαν από το ΔΣ.   Με βάση πρόνοιες της νομοθεσίας που διέπουν τις αρμοδιότητες του διοικητή της ΚΤ, ο κ .Ηροδότου προχώρησε και σε εσωτερικές αναδιατάξεις υπηρεσιών και τμημάτων καθώς και σε μετακίνηση υψηλόβαθμων λειτουργών.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο του διοικητή, το  νέο οργανόγραμμα διαμορφώθηκε  μετά από  εισηγήσεις του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού ( ΕΕΜ),  από  διοικητική ομάδα της τράπεζας και του τμήματος  εσωτερικής επιθεώρησης.

Οι αλλαγές στην οργανωτική δομή αφορούν τη διεύθυνση εποπτείας των τραπεζών.

Στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος, δημιουργείται μονάδα διασφάλισης  ποιότητας, οι όροι εντολής της οποίας είναι η αξιολόγηση των εργασιών των διαδικασιών των ελλείψεων και ενδεχομένως νέων αναγκών της διεύθυνσης  εποπτείας και υποβολής συστάσεων για διορθωτικά ή βελτιωτικά μέτρα.

Επίσης, δημιουργείται μονάδα επιβολής κυρώσεων, οι όροι εντολής της οποίας είναι η υποβολή συστάσεων για ενδεχόμενα επιβαλλόμενα μέτρα σύμφωνα με σχετικές νομοθεσίες  για ευρήματα παραβάσεων  της νομοθεσίας ή και οδηγιών που διέπουν τα εποπτευόμενα ιδρύματα, πιστωτικά ιδρύματα, ιδρύματα πληρωμών ιδρύματα ηλεκτρονικού στοιχήματος, εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων τα οποία εντοπίζονται από τις υπηρεσίες διεύθυνσης εποπτείας και του τμήματος πρόληψης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητας και χρηματοπιστωτικής δεοντολογίας.

Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι έχουν αλλάξει ονομασίες τμημάτων και υπηρεσιών για να αντικατοπτρίζεται καλύτερα, όπως σημειώνεται, ο ρόλος τους.

Σε ότι αφορά το σκέλος των προαγωγών, επισημαίνεται ότι πλην ορισμένων εξαιρέσεων ουσιαστικές προαγωγές στην ΚΤ  εκκρεμούν από το 2011.

Η διοίκηση της ΚΤ αναφέρει ότι οι προαγωγές θα ενισχύσουν την εύρυθμη λειτουργία της τράπεζας καθώς έχει ολοκληρωθεί και  η αναδιάταξη καθηκόντων διευθυντικών στελεχών, η οποία αφορούσε ενδιάμεση λύση μέχρι την υλοποίηση μόνιμων διευθετήσεων και εσωτερικών προετοιμασία,  έτσι  ώστε, ο οργανισμός να είναι έτοιμος να προχωρήσει με την πλήρη πλήρωση μόνιμων κενών θέσεων,

Προστίθεται ότι η  επιτροπή προσωπικού  στις συνεδριάσεις της στις 22 και 27 Οκτωβρίου προχώρησε σε όλες τις νενομισμένες διαδικασίες με βάση τις διατάξεις των περί της ΚΤ νόμων και τις πρόνοιες των περί υπαλλήλων της ΚΤ οδηγιών, για να την πλήρωση κενών θέσεων ανώτερου λειτουργού και βοηθού διευθυντή.

Οι προαγωγές θα έχουν ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.  Ο δεύτερος κύκλος προαγωγών θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους και θα αφορά ανέλιξη στις βαθμίδες διοικητικών βοηθών και στις βαθμίδες λειτουργού τρίτης τάξης.