You are here

Προχωρά η διαχείριση ΜΕΔ Ελληνικής από Pimco

10/06/2022 11:47

Προχωρά η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ελληνικής Τράπεζας από την Pimco

Η σχετική συμφωνία για την πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων ύψους €0,72 δισ. ανακοινώθηκε στις 11 Απριλίου.

Η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο του Project «Starlight».

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στον Τύπο, η Ελληνική προτίθεται να πωλήσει στη θυγατρική της Pimco Kohira Holdings μεταξύ άλλων πιστωτικές διευκολύνσεις ή και τα εξ αποφάσεως χρέη λογαριασμών πελατών των οποίων οι αριθμοί παρατίθενται στη δημοσίευση καθώς και τα εγγυητήρια ή εξασφαλίσεις που εγγυώνται ή και εξασφαλίζουν τις πιστωτικές διευκολύνσεις.

Οι πρωτοοφειλέτες ή και εγγυητές των οποίων οι αριθμοί λογαριασμού αναφέρονται στη δημοσίευση καλούνται εντός 50 ημερών να καταθέσουν προσφορά στην Ελληνική για να αποκτήσουν ή να εξοφλήσουν την πιστωτική διευκόλυνση.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης του συγκεκριμένου δανειακού χαρτοφυλακίου, η Ελληνική Τράπεζα καθαρίζει σημαντικά με τα μη εξυπηρετούμενα της δάνεια με τον προσαρμοσμένο δείκτη, εξαιρουμένων των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων που καλύπτονται από το ΠΠΣ, να διαμορφώνεται στο 3,4%.

Η συναλλαγή της πώλησης του πακέτου μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων θα έχει θετική επίδραση και στο δείκτη κεφαλαίων ύψους 12 μονάδων βάσης και για το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών στην κατηγορία κεφαλαίων 1 (CET1).

Γ.Χ.