You are here

Προκαταρτική έκθεση Π. Ιωάννου για συμψηφισμούς

14/09/2018 10:29

Προκαταρκτική έκθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα των συμψηφισμών και του κλεισίματος των λογαριασμών στις οντότητες που προέκυψαν από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, παρέδωσε ο χρηματοοικονομικός επίτροπος Παύλος Ιωάννου.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Ιωάννου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «έχω υποβάλει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεση, την οποία μου ζήτησε σχετικά με το πρόβλημα των συμψηφισμών και του κλεισίματος των λογαριασμών στις οντότητες που προέκυψαν από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα».

«Η έκθεση είναι προκαταρκτική. Παρά το γεγονός αυτό όμως, τα συμπεράσματα που καταγράφονται στη συγκεκριμένη έκθεση είναι αξιόπιστα, ιδίως τα συμπεράσματα που αναφέρονται στους γενικούς παράγοντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του προβλήματος», σημείωσε.

«Η έκθεση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα υποβληθεί στην τελική της μορφή. Δεν θα μπω σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της, είναι διαβαθμισμένο έγγραφο, και δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε για το ακριβές περιεχόμενο», τόνισε.

«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και ήδη έχουν προωθηθεί όλες οι διαδικασίες», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τους 4600 λογαριασμούς, επεσήμανε ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί.

«Εναπομένουν ορισμένα επιμέρους προβλήματα και η ΚΕΔΙΠΕΣ, μια από τις εταιρείες που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Συνεργατικής οντότητας, ασχολείται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν εναπομείνει στο σύστημα, εξετάζοντας, όπου είναι απαραίτητο, κάθε περίπτωση ξεχωριστά», κατέληξε.

Σε γραπτή δήλωση της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπροσώπου Κλέλια Βασιλείου αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον επίτροπο για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί και του ζήτησε να συνεχίσει τη διερεύνηση του όλου θέματος, ετοιμάζοντας τελική έκθεση γεγονότων, την οποία εάν διαπιστώσει ότι συντρέχουν λόγοι, να αποστείλει και στον γενικό εισαγγελέα.