You are here

Προς το συμφέρον τραπεζών οι αναδιαρθρώσεις

20/09/2022 15:58

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι διαχρονικά υποδεικνύει στις τράπεζες στα επενδυτικά ταμεία και στις εταιρείες διαχείρισης ότι είναι υποχρέωση τους δυνάμει της Οδηγίας και του Κώδικα της ΚΤΚ, αλλά και δικό τους συμφέρον να επιδιώκουν αναδιαρθρώσεις και να αποφεύγουν τις εκποιήσεις.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος εκφράζει τη συμφωνία του και χαιρετίζει πρόσφατες προτροπές του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ επισημαίνει ακόμη το «αυστηρό και ξεκάθαρο» μήνυμα που, όπως αναφέρει έστειλε προς τις Τράπεζες ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου, ότι αναμένει την πλήρη συμμόρφωση τους με τις πρόνοιες της Οδηγίας Διαχείρισης Καθυστερήσεων και ιδίως με τον Κώδικα Συμπεριφοράς, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της ορθής, έγκαιρης και κόσμιας αντιμετώπισης των πελατών τους με στόχο την εξεύρεση κοινώς επωφελών λύσεων.

«Επιμένουμε ότι συμφέρει και στις Τράπεζες η σωστή αναδιάρθρωση και αυτό πρέπει να επιδιώκουν, ανεξάρτητα από την υποχρέωση που έχουν. Έχουμε ήδη ετοιμάσει δείγμα επιστολής που αναρτήσαμε στην σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter, το οποίο μπορούν οι Δανειολήπτες να χρησιμοποιούν για να απαιτούν αναδιάρθρωση», καταλήγει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.