You are here

Ψάχνει επενδυτές για μεγάλα φιλέτα η Ελληνική

16/05/2019 06:37

Επενδυτές με γερά πορτοφόλια αναζητά η Ελληνική Τράπεζα για μεγάλα φιλέτα ακινήτων που έχει στον ισολογισμό της.

Μέσω της APS Debt Servicing Cyprus, η Ελληνική άρχισε να εντείνει την παρουσία της στον χώρο της αγοραπωλησίας ακινήτων, βγάζοντας στην αγορά μεγάλα τεμάχια ακινήτων σε προνομιακές θέσεις και αναζητώντας επενδυτές που κυνηγούν υψηλές και σταθερές αποδόσεις.

Το 2019 έχουν ήδη διατεθεί από την APS παραθαλάσσια τεμάχια γης, τουριστικά διαμερίσματα και εμπορικά φιλέτα, που αποκτήθηκαν κυρίως έναντι χρεών από επιχειρηματίες και την εκκλησία.

Από τα έξι μεγαλύτερες πράξεις τους πρώτους μήνες του 2019, η Ελληνική Τράπεζα άντλησε €16,1 εκ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στη λίστα των μεγάλων τεμαχίων περιλαμβάνεται ένα τουριστικό οικόπεδο στην Αγία Νάπα στην ενδεικτική τιμή των €3 εκ.

Πωλήθηκε επίσης άλλο ένα προνομιακό οικιστικό οικόπεδο στην παραθαλάσσια κοινότητα Μουταγιάκα Λεμεσού, αξίας περίπου €2,5 εκ.

Στα ακίνητα που πωλήθηκαν φέτος περιλαμβάνονται και τουριστικά διαμερίσματα στην περιοχή Πύλα της Λάρνακας στην τιμή περίπου €3 εκ. 

Διατέθηκε επίσης εμπορικό κτίριο στα Πολεμίδια Λεμεσού σε πακέτο πώλησης μαζί με 3 βίλες, στο Πεντάκωμο (Governors) Λεμεσού στην τιμή περίπου €3 εκ.

Η APS πώλησε επίσης οικόπεδα στη Μακεδονίτισσα που προηγουμένως ανήκαν στην εκκλησία στην ενδεικτική τιμή περίπου των €3 εκ.

Αλλά και στο δήμο Παραλιμνίου η APS πώλησε εμπορικό κτίριο (κατάστημα και διαμερίσματα) στην ενδεικτική τιμή του €1,6 εκ.

Ακίνητα για μεγάλα πορτοφόλια

Στο χαρτοφυλάκιο της Ελληνικής Τράπεζας υπάρχουν όμως ακόμη πιο ελκυστικά φιλέτα για αδρά πορτοφόλια ύψους €30 εκ., όπως είναι:

Αποθήκη και εμπορικό κτίριο στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού – σε 10.000 τ.μ. κυβερνητική γη, με συνολικούς κλειστούς χώρους 9.000 τ.μ. Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή είναι από τις πρώτες η οποία επιτυγχάνεται συναινετικά μεταξύ της Τράπεζας, του προηγούμενου ιδιοκτήτη και της κυβέρνησης ως ιδιοκτήτης της γης. Το συμβόλαιο ενοικίασης της γης λήγει σε 25 περίπου χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για περαιτέρω 33 χρόνια. Η ενδεικτική τιμή είναι €11 εκ.

Διατίθεται επίσης μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων, γραφείων και καταστημάτων στην Αραδίππου, τα πλείστα εκ των οποίων είναι ενοικιασμένα. Οι μονάδες πωλούνται ως ενιαίο ακίνητο.

Ακόμη ένα εμπορικό ενοικιασμένο κτίριο (με καλή απόδοση) στη Λεμεσό στην περιοχή Καθολική, με ενδεικτική τιμή των €2,4 εκ.

Επίσης, διατίθεται εμπορικό κτήριο σε προνομιακή περιοχή της Πάφου, με καταστήματα, εστιατόρια, καφετερίες, κινηματογραφικές αίθουσες και μπόουλινγκ. Η ενδεικτική τιμή είναι €7 εκ.

Ζητείται επίσης επενδυτής για αποθήκη στα Τσιφλικούδια, Λεμεσού (φώτο) με συνολικό χώρο αποθηκών 3995 τ.μ. και 31 τ.μ. χώρο γραφείου. Η ενδεικτική τιμή είναι €5 εκ. Και για ισόγειο κατάστημα σε προνομιακή τοποθεσία στη Λευκωσία. Η ενδεικτική τιμή είναι €3,7εκ.

Της Ηρώς Ευθυμίου