You are here

Σε ρυθμούς Google Pay οι τράπεζες

15/11/2022 09:53

Τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των καρτών τους στην εφαρμογή Google Pay, δίνουν οι δύο μεγάλες τράπεζες Κύπρου και Ελληνική.

Με ανακοινώσεις τους, οι δύο τράπεζες ενημερώνουν τους πελάτες τους για τη δυνατότητα που παρέχουν κατεβάζοντας την εφαρμογή Google Pay στα κινητά τους.

Οι πελάτες καλούνται να κατεβάσουν την εφαρμογή και να προσθέσουν την κάρτα τους, πιστωτική ή χρεωστική, στο Google Pay, χωρίς να απαιτείται η χρήση κάρτας στη φυσική της μορφή ή η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ της στο τερματικό αποδοχής καρτών (POS).

Αυτόματα, η Android συσκευή, μετατρέπεται σε «πορτοφόλι» για τις διαδικτυακές συναλλαγές, αλλά και για τις πληρωμές σε φυσικά καταστήματα.

Η χρήση της εφαρμογής γίνεται μόνο με λειτουργικό Android 5.0 (Lollipop) ή μεταγενέστερο.

Σύμφωνα με την Τρ. Κύπρου, το Google Pay, με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας, προσφέρει πολυεπίπεδη ασφάλεια και προστασία στις πληρωμές σου.

Η υπηρεσία προσφέρεται χωρίς χρέωση. Επίσης κερδίζεις βαθμούς ανταμοιβής απολαμβάνοντας τα ίδια προνόμια και οφέλη, όπως και με τις φυσικές κάρτες.

Στην ανακοίνωσή της η Ελληνική, αναφέρει ότι με τη νέα αυτή πρωτοβουλία εμπλουτίζει τις διαθέσιμες υπηρεσίες της, αναβαθμίζοντας και απλοποιώντας ακόμα περισσότερο τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές, στη βάση των διεθνών τεχνολογικών εξελίξεων.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία σε όλα τα φυσικά καταστήματα που διαθέτουν τερματικά πληρωμών (POS) ανέπαφων συναλλαγών, καθώς και στις online αγορές τους, επιλέγοντας ως μέσο πληρωμής το Google Pay™.

Η προσθήκη των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Mastercard και Visa της Ελληνικής Τράπεζας γίνεται ξεχωριστά σε κάθε συσκευή Android, είτε μέσα από το Hellenic Bank Mobile App είτε μέσα από την εφαρμογή Google Pay™, ενώ η ταυτοποίηση γίνεται με βιομετρικά δεδομένα ή συμπληρώνοντας τον Κωδικό μιας Χρήσης (OTP) που λαμβάνει ο χρήστης με SMS στο κινητό του.

Γ.Χ.