You are here

Στη βουλή το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων

11/01/2022 19:31

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα από κατοίκους κοινοτήτων της ημιορεινής Πάφου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας στο Στρουμπί, ενώ το θέμα έχει εγγραφεί προς συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, αναφέρει ότι μέσα από την διαδήλωση, οι κάτοικοι της υπαίθρου προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα προς το κεντρικό κράτος, ότι θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις προς το τραπεζικό ίδρυμα, να εφαρμόσει πολιτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και να στηρίξει την ύπαιθρο.

Πρόσθεσε ότι έχει εγγράψει το θέμα για κατ’ επείγουσα αυτεπάγγελτη εξέταση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, σημειώνοντας ότι στη συνεδρία θα κληθούν οι συναρμόδιοι υπουργοί, η Κεντρική Τράπεζα και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Τραπεζών, ώστε να καταθέσουν προτάσεις και εισηγήσεις προς επίλυση του κοινωνικού προβλήματος που προκύπτει.

Οικολόγοι: Απαράδεκτη η απόφαση της Ελληνικής

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων για το απαράδεκτο κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας στο Στρουμπί, αναφέρει επίσης σε ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων– Συνεργασία Πολιτών.

Μετά τις καταχρηστικές χρεώσεις που θα επιβάλλουν στους πελάτες τους οι δύο μεγάλες τράπεζες του τόπου, με τις ευλογίες του κράτους και της Κεντρικής Τράπεζας, τώρα έρχονται να περιφρονήσουν ακόμα περισσότερο τους κατοίκους των βόρειων περιοχών της Πάφου, κλείνοντας το κατάστημα τους στο Στρουμπί, προστίθεται.

Χαρακτηρίζει την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα της απαράδεκτη και  σημειώνει ότι θεωρούν ότι η ευθύνη για την ταλαιπωρία που πρόκειται να υπόκεινται οι πολίτες των γύρω κοινοτήτων βαραίνει εξίσου, τόσο την Διοίκηση του εν λόγω τραπεζικού ιδρύματος όσο και την πολιτεία, που δεν μερίμνησε για τη διασφάλιση όρων χρηστής λειτουργίας και εξυπηρέτησης των τραπεζών έναντι των πελατών τους.

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα, από τις 14 Ιανουαρίου το κατάστημα στο Στρουμπί κλείνει και οι εργασίες του μεταφέρονται στην Ελληνική Τράπεζα στην Πέγεια, ενώ οι πελάτες των κοινοτήτων της περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στα καταστήματα της στην Πέγεια, Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς.

Ε.Χ.