You are here

Στο ίδιο τραπέζι Ελληνική και ΕΤΥΚ μετά το σκληρό ροκ

28/01/2022 07:21

Στον ίδιο τραπέζι αναμένεται να βρεθούν σήμερα η Ελληνική Τράπεζα και η ΕΤΥΚ μετά το σκληρό ροκ που προηγήθηκε χθες με τη δημόσια αντιπαράθεση των δύο μερών. 

Οι δύο πλευρές θα συμμετέχουν στη μεσολαβητική συνάντηση που συγκάλεσε το τμήμα εργασιακών σχέσεων του ΥΠΕΡΓ, σε μία ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι  μεγάλες  διαφορές που χωρίζουν την Τράπεζα με τη συντεχνία, σε φλέγοντα εργασιακά ζητήματα  τα οποία εδώ και χρόνια ταλανίζουν τις εργασιακές σχέσεις στην Τράπεζα.

Οι δύο εγκύκλιοι που είδαν χθες και προχθές το φως της δημοσιότητας, η μία από τον Oliver Gatzke CEO της ΗΒ και η άλλη από την ΕΤΥΚ, φαίνεται ότι ελάχιστα περιθώρια αφήνονται για να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος κάτω από την ομπρέλα του ΥΠΕΡΓ.

Η ανταλλαγή σκληρών επικρίσεων, κυρίως από την ΕΤΥΚ και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο κατά του Γερμανού τραπεζίτη, ράγισαν ακόμη περισσότερο το γυαλί.

Οι αναφορές του τύπου «μισθωτός του εξωτερικού», ο οποίος «ήρθε να απολύσει και να φύγει» ή «δεν γνωρίζει τίποτε για το χθες και ίσως να μην τον ενδιαφέρει το αύριο» ή τα περί «αναξιοπιστίας» και αυταρχισμού της διοίκησης της Τράπεζας, είναι χαρακτηρισμοί οι οποίοι δεν απηχούν τη μακρά ιστορία της ΕΤΥΚ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Gatzke που ανέλαβε το πηδάλιο της Ελληνικής Τράπεζας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και διαπιστώνοντας με μία γρήγορη ματιά το ασύμφορο, κατά τον ίδιο, λειτουργικό και εργατικό κόστος του οργανισμού, αποφάσισε να κάνει τομές.

 Πείραξε «ιερά κεκτημένα» των μελών της ΕΤΥΚ, όταν άλλα τραπεζικά ιδρύματα, προχώρησαν χωρίς να σκάσει μύτη, σε ανανέωση των συλλογικών τους συμβάσεων.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η StockWatch, αναφέρουν ότι ο CEO της ΗΒ, έχει την πλήρη στήριξη από τα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας, σε αντίθεση με το τι είχε προηγηθεί με τον τέως Διευθύνων Σύμβουλο του οργανισμού Γιάννη Μάτση.

Οι νέοι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας επένδυσαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν έχουν πάρει μέρισμα εδώ και οκτώ χρόνια.

Προσδοκούν ότι ο Γερμανός τραπεζίτης θα ανατρέψει αυτή την εικόνα και θα δημιουργήσει τις προοπτικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Και είναι ίσως αυτός ο βαρύς όρος εντολής που έχει στους ώμους του και στοχεύει να μειώσει με δραστικά μέτρα αναδιάρθρωσης το λειτουργικό κόστος της Τράπεζας.

Οι μεγαλομέτοχοι, υποστηρίζουν ότι το επαναλαμβανόμενο εργατικό κόστος με τις αυτόματες αυξήσεις (ΑΤΑ και ετήσιες προσαυξήσεις), το σύστημα αξιολόγησης και το πολυάριθμο προσωπικό, κυρίως λόγω της απορρόφησης των περίπου 1000 υπαλλήλων της πρώην ΣΤΚ, δεν δημιουργούν συνθήκες σταθερής κερδοφορίας της Τράπεζας.

Ο κ. Gatzke λέει ευθέως ότι η Τράπεζα δεν μπορεί να καταβάλλει προσαυξήσεις οριζόντια, ανεξάρτητα της απόδοσης του υπαλλήλου της, επωμιζόμενη κάθε χρόνο επιπρόσθετο κόστος στο μισθολόγιο της 4,5%.

Θεωρεί ως υπερβολική την παραχώρηση χαριστικής αποζημίωσης ύψους €200 χιλ. για τους υπαλλήλους που αποχωρούν με βάση το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Ο Γερμανός τραπεζίτης προχωρεί και ένα βήμα παρακάτω καθώς, στο μυαλό του επικρατεί η άποψη ότι αν δεν πετύχει το οποιοδήποτε επικείμενο σχέδιο εθελούσιας εξόδου, να μπορεί η Τράπεζα να προχωρήσει σε πλεονασμούς.

Μία τέτοια πρακτική δεν υπάρχει παρόμοια της στον Τραπεζικό τομέα και ούτε η ΕΤΥΚ είναι διατεθειμένη να επιτρέψει να δημιουργηθεί ένα τέτοιο «κακό προηγούμενο» για τα συνδικαλιστικά θέσμια στις Τράπεζες.

Ο κ. Gatzke αντιτίθεται και στην ταυτόχρονη καταβολή εισφορών στο ΓεΣΥ και στο ταμείο υγείας των μελών της ΕΤΥΚ.

Ο ίδιος, όπως πληροφορείται η StockWatch, δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ένας εργοδότης είναι υπόχρεος να καλύπτει εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού του σε δύο ταμεία, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο το εργατικό κόστος του οργανισμού..

Η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων που συνομολογήθηκαν με την Τράπεζα Κύπρου και την AstroBank,περιλαμβάνουν πρόνοια σύμφωνα με την οποία αφήνεται στο μέλλον να συζητηθεί κατά πόσο θα μειωθούν ή όχι οι εισφορές στο υφιστάμενο ταμείο υγείας που διατηρεί η ΕΤΥΚ για τα μέλη της.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες αναμένεται σε λίγη ώρα να προσέλθουν οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών σε μεσολαβητική συνάντηση στο ΥΠΕΡΓ υπό τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος εργασιακών σχέσεων Άντη Αποστόλου.

Ο κ. Gatzke, όπως μας ανέφερε εκπρόσωπος της ΗΒ θα είναι παρών στη συνάντηση.

Δεν έγινε γνωστό εάν της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΤΥΚ θα ηγηθεί ο επίτιμος πρόεδρος της Λο ΐζος Χατζηκωστής.

Διαδικαστικά, ο μεσολαβητής θα έχει αρχικά ξεχωριστές συναντήσεις με τα δύο μέρη και αν και εφόσον κρίνει ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν ενδεχομένως να συγκαλέσει και κοινή συνάντηση.

Είναι ενδιαφέρουσα η πτυχή της ατζέντας που θα τεθεί ενώπιον του μεσολαβητή.

Η μεν ΕΤΥΚ δήλωσε χθες ότι η μεσολαβητική συνάντηση γίνεται με αντικείμενο τις παραβιάσεις των συμφωνιών από τη διοίκηση της Τράπεζας και όχι για τη συλλογική σύμβαση.

Η εργοδοτική πλευρά λέει ακριβώς το αντίθετο και αφήνει να εννοηθεί ότι τα θέματα τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι άπτονται της συλλογικής σύμβασης.

Ο Γερμανός τραπεζίτης, όμως, μεταβαίνει στη συνάντηση έχοντας στη φαρέτρα του την απόφαση της διοίκησης να παραχωρήσει στο προσωπικό και την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ, στη βάση της συμφωνίας πλαίσιο.

Είναι μία κίνηση που αφαιρεί το επιχείρημα της συντεχνίας να κατηγορήσει την Τράπεζα για παραβίαση της συλλογικής σύμβασης.

Του Λεύκου Χρίστου