You are here

Συμφωνία ΕΤΥΚ με Τρ. Κύπρου, Gordian Holdings

17/01/2020 16:43

Συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ της ΕΤΥΚ, της διοίκησης της Τρ. Κύπρου και της Gordian Holdings σε σχέση με τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία.

Σε εγκύκλιό της η ΕΤΥΚ, αναφέρει ότι μετά την πρόσφατη επιτυχία της οργάνωσης για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Τράπεζα Κύπρου μέχρι τις 31/12/2020, επιτεύχθηκε σήμερα και η συμφωνία που διασφαλίζει πλήρως τους συναδέλφους της Υπηρεσίας Ανάκτησης και Αναδιάρθρωσης Χρεών της τράπεζας που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία.

«Με τη συμφωνία αυτή, επιτυγχάνονται πλήρως οι στόχοι της οργάνωσής μας για την πλήρη και σε βάθος χρόνου διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των συναδέλφων, έχει επιτευχθεί χωρίς άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην θετική στάση της διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου αλλά και της Gordian Holdings Limited και στο καλόπιστο και ειλικρινές πνεύμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», αναφέρεται.

Ανάμεσα σε άλλα η συμφωνία προβλέπει:

1. Την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων ΕΤΥΚ – Τράπεζας Κύπρου.

2. Το προσωπικό θα διατηρήσει την ίδια οργανική θέση / μισθολογική κλίμακα στην οποία ήταν τοποθετημένος στην Τράπεζα Κύπρου κατά την ημερομηνία της μεταφοράς του.

3. Διασφαλίζει το συνεχές της απασχόλησης.

4. Κατοχυρώνει το δικαίωμα των συναδέλφων για επιστροφή στην τράπεζα.

5. Σε περίπτωση που η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει προς το προσωπικό της Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, αυτό θα προσφερθεί και στο προσωπικό που θα έχει μεταφερθεί στη νέα Εταιρεία.

Τη συμφωνία υπογράφει, εκτός από την ΕΤΥΚ και την Τράπεζα Κύπρου, και η Gordian Holdings Limited, γεγονός που διασφαλίζει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των συναδέλφων.

«Η όλη συμφωνία είναι μια πολύ θετική κατάληξη που δημιουργεί νέες θετικές προοπτικές για το μέλλον τόσο της τράπεζας και της νέας εταιρείας όσο και την προοπτική ανάπτυξης των ίδιων των συναδέλφων», καταλήγει.