You are here

Τα 15 ψηφίσματα ενώπιον της ΓΣ Τρ. Κύπρου

17/05/2022 07:35

Δεκαπέντε ψηφίσματα θα τεθούν ενώπιον των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, στη διάρκεια της ετήσιας Γενικής συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου.

Ανάμεσα στα ψηφίσματα περιλαμβάνονται πρόνοιες για επανεκλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και αύξηση των αμοιβών του ΔΣ.

Η ετήσια αμοιβή για τον πρόεδρο του ΔΣ προτείνεται στις €220 χιλ. από €180 χιλ., του αντιπροέδρου στις €90 χιλ. από €80 χιλ. και του ανώτερου ανεξάρτητου διοικητικού σύμβουλου στις €80 χιλ. από €70 χιλ.

Για τα μη-εκτελεστικά μέλη προτείνονται ετήσιες αμοιβές €55 χιλ. από €45 χιλ.

Όπως αναφέρεται στην πρόκληση, οι διοικητικοί σύμβουλοι της τράπεζας κρίνουν ότι τα ψηφίσματα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της και ομόφωνα συστήνουν να ψηφίσουν ‘Υπέρ’ για όλα τα ψηφίσματα, όπως και οι ίδιοι προτίθενται να πράξουν σε σχέση με τις δικές τους μετοχές.

Μεταξύ άλλων τα ψηφίσματα αφορούν:

Συνήθεις εργασίες

1. Μετά από ανασκόπηση των εργασιών της εταιρείας, να λάβει και να εξετάσει τις οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2021 μαζί με τις εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των ελεγκτών

2. Να εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο για τον καθορισμό της αμοιβής των ελεγκτών της εταιρείας.

3. Να εξουσιοδοτήσει ετήσια συνήθη αμοιβή των διοικητικών συμβούλων, η οποία, στην περίπτωση όπου ένας διοικητικός σύμβουλος κατέχει πέραν από μία καθορισμένη θέση θα είναι συσσωρευτική, εκτός αν καθορίζεται διαφορετικά.

4. Να επανεκλέξει τους ακόλουθους διοικητικούς σύμβουλους με ξεχωριστά ψηφίσματα: (α) Ευστράτιος – Γεώργιος Αράπογλου [Ψήφισμα 4(α) (β) Lyn Grobler [Ψήφισμα 4(β) (γ) Arne Berggren [Ψήφισμα 4(γ) (δ) Maksim Goldman [Ψήφισμα 4(δ) 7 (ε) Πόλα Χατζησωτηρίου [Ψήφισμα 4(ε) (στ) Dr Michael Heger [Ψήφισμα 4(στ) (ζ) Πανίκος Νικολάου [Ψήφισμα 4(ζ) (η) Μαρία Φιλίππου [Ψήφισμα 4(η) (θ) Νικόλαος Σοφιανός [Ψήφισμα 4(θ) (ι) Ιωάννης Ζωγραφάκης [Ψήφισμα 4(ι) (κ) Κωνσταντίνος Ιορδάνου [Ψήφισμα 4(κ) (λ) Ελίζα Λειβαδιώτου [Ψήφισμα 4(λ)

5. Να λάβει και να εξετάσει την ετήσια έκθεση πολιτικής αμοιβών της επιτροπής αμοιβών για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ειδικές εργασίες

Όσον αφορά τις ειδικές εργασίες, το έκτο ψήφισμα αφορά εξουσιοδότηση των μετόχων για μακροπρόθεσμο σχέδιο παροχής κινήτρων που περιλαμβάνει την καταβολή μετοχών ως αμοιβές στους υπαλλήλους της εταιρείας και/ ή των θυγατρικών της όπως οι διοικητικοί σύμβουλοι εγκρίνουν από καιρού εις καιρόν.

Τα υπόλοιπα ψηφίσματα αφορούν εξουσιοδότηση για παραχώρηση και έκδοση σχετικών αξιών της εταιρείας, έκδοση μετοχών για μετρητά , έκδοση και παραχώρηση δικαιωμάτων προαίρεσης, αγορά μετοχών και αλλαγή του καταστατικού της εταιρείας.

Της Γεωργίας Χαννή