You are here

Τα βρήκαν Αβέρωφ, Τρ. Κύπρου για τις χρεώσεις

14/11/2019 10:48

Απόλυτα ικανοποιημένος αποχώρησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου από τη συνάντηση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τρ. Κύπρου Πανίκο Νικολάου, αντικείμενο της οποίας ήταν οι πρόσφατες χρεώσεις που ανακοίνωσε η BOCH.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Νεοφύτου παρά τα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων να εξηγήσει πώς μεταφράζεται η ικανοποίηση του από το αποτέλεσμα της συζήτησης του επίμαχου θέματος με την ανώτατη διεύθυνση της τράπεζας, απέφυγε να το πράξει.

Ωστόσο, πληροφορίες της StockWatch αναφέρουν ότι η Τράπεζα Κύπρου με ανακοίνωση την οποία θα εκδώσει, είτε αργά το απόγευμα, είτε αύριο το πρωί, θα γνωστοποιήσει την πρόθεση της για αναθεώρηση των αρχικών χρεώσεων που ήδη έχει δημοσιοποιήσει.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι υπέδειξε στη διεύθυνση της τράπεζας ότι δεν έστειλε και το καλύτερο μήνυμα προς τους πολίτες και την κοινωνία. 

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι φεύγω από τη συνάντηση απόλυτα ικανοποιημένος. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και στους πυλώνες που στηρίζεται η οικονομία, μπορούν να βρίσκονται λύσεις με σωφροσύνη», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ερωτηθείς από που εκπηγάζει η ικανοποίηση του ο κ. Νεοφύτου περιορίστηκε να πει: «Mέσα από τη συζήτηση και τον διάλογο (με την BOCH), δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος».

Υπέδειξε ότι και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα πρέπει να έχουν το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης.  «Οι τράπεζες μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ισχυρές, πιο σταθερές για να υπηρετήσουν την κυπριακή οικονομία για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολύ χαμηλά επιτόκια, αλλά και παράλληλα και με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες», ανέφερε.

«Το δικό μου συμπέρασμα», είπε, «με οδηγεί στο να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι προς το συμφέρον όλων να έχει ανάπτυξη η οικονομία ώστε να υπάρχει ένα υγιές και σταθερό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον». 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ πρόσθεσε  ότι πέραν του θέματος των χρεώσεων, είχε την ευκαιρία με τους συνεργάτες του να ακούσει από την ανώτατη διεύθυνση της BOCH, τα νέα στρατηγικά πλάνα της τράπεζας για περαιτέρω ενδυνάμωση του συγκροτήματος. 

«Είναι πάγια αρχή του ΔΗΣΥ ότι για να υπάρξει υγιής οικονομία, θα πρέπει την ίδια ώρα να υπάρξει ισχυρός χρηματοπιστωτικός τομέας. Αυτή μας η θέση δεν είναι μόνο στα λόγια, αλλά και το αποδεικνύουμε στην πράξη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρίστος Πατσαλίδης. 

Του Λεύκου Χρίστου