You are here

Τέλος του 2019 η εφαρμογή του Εστία

16/04/2019 11:42

Επεκτείνεται το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του σχεδίου Εστία μέχρι το τέλος του 2019, οπόταν αναμένονται και οι πρώτες πληρωμές, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί παρατείνεται η καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος Εστία, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι το εύρος του εν λόγω σχεδίου είναι πολύ μεγάλο που περιλαμβάνει πολλά ζητήματα και ότι το Εστία βρίσκεται ενώπιον της νομικής υπηρεσίας για τον τελικό νομοτεχνικό έλεγχο.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οριστικά πριν το τέλος του έτους θα είναι στη διάθεση της πολιτείας, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω σχέδιο ως ένα συγκεκριμένο κορυφαίο στόχο ο οποίος θα συμβάλει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που παραμένουν στο τραπεζικό σύστημα.

Σημείωσε ότι το Εστία είναι ένα επιπρόσθετο εργαλείο προς την κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής των κόκκινων δανείων από το τραπεζικό σύστημα.

Πρόσθεσε ότι όπως έχει προγραμματιστεί τέλος του έτους θα αρχίσουν να γίνονται οι πρώτες πληρωμές.

Ερωτηθείς κατά πόσον το Εστία θα τεθεί και πάλι ενώπιον της γενικής διεύθυνσης ανταγωνισμού της ΕΕ μετά την ολοκλήρωση του νομοτεχνικού ελέγχου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Του Λεύκου Χρίστου