You are here

Τρ. Κύπρου: Έκτακτη γενική συνέλευση για LSE

14/01/2021 10:31

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί στις 5 Φεβρουαρίου η Τρ. Κύπρου για να εγκριθούν ψηφίσματα που αφορούν μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες της έκτακτης συνέλευσης θα είναι να εξετάσει και, εάν κριθεί σκόπιμο, να εγκρίνει ορισμένα ψηφίσματα που αφορούν την αντικατάσταση του CREST με ένα σύστημα που λειτουργεί από την Euroclear Bank SA/NV για τον ηλεκτρονικό διακανονισμό των συναλλαγών στις συνήθεις μετοχές της εταιρείας («Ψηφίσματα Μετάβασης»).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ζητηθεί έγκριση των μετόχων για συγκεκριμένα ψηφίσματα τα οποία είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι οι μετοχές της εταιρείας που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μπορούν να συνεχίσουν να τυγχάνουν ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης και να παραμένουν επιλέξιμες για τη συνεχιζόμενη τους διαπραγμάτευση και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Εάν τα ψηφίσματα αυτά εγκριθούν, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις συμμετοχές που κατέχουν σε μη τιτλοποιημένη μορφή (δηλαδή άυλη / μη έντυπη) μορφή στο CREST.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η συνεχής διαθεσιμότητα και η εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι σημαντική για να καταστεί δυνατή η συνεχής ρευστότητα των μετοχών της εταιρείας και ως εκ τούτου η έγκριση των ψηφισμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της στο σύνολό της.