You are here

Τρ. Κύπρου: Φεύγει από ΔΣ ο Χ. Πατσαλίδης, μπαίνουν άλλοι δύο

28/09/2020 09:23

H Τρ. Κύπρου ανακοίνωσε  την αποχώρηση του Δρα Χριστόδουλου Πατσαλίδη από τη θέση του Πρώτου Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της BOC Holdings και της Bank of Cyprus Public Company Limited.

Ο Δρ Πατσαλίδης θα διατηρήσει τα καθήκοντά του μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια θα ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες και τη βαθιά εκτίμησή τους στον Δρα Πατσαλίδη για την αφοσίωση και την εξαίρετη συνεισφορά του προς το Συγκρότημα κατά τη μακρόχρονη υπηρεσία του και να του ευχηθούν ότι καλύτερο για το μέλλον.

Ο κ.Τάκης Αράπογλου, Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων, σχολίασε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τον Χριστάκη, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε καθόλη τη διάρκεια της 25χρονης υπηρεσίας του και πιο πρόσφατα στις προσπάθειες της Τράπεζας για βελτίωση του ισολογισμού της, βοηθώντας στη σταθερή ανάκτηση της χρηματοοικονομικής δύναμης της Τράπεζας, με αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών της».

Tα Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν επίσης το διορισμό του Κωνσταντίνου Ιορδάνου, ως μη εκτελεστικού μέλους των Διοικητικών Συμβουλίων και της Ελίζας Λειβαδιώτου, ως εκτελεστικού μέλους. Οι διορισμοί τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Ιορδάνου διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arch Capital Group Limited (Arch) από τον Αύγουστο του 2003 και Διοικητικός Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2002 (αφυπηρέτησε τον Σεπτέμβριο του 2019). Πριν από την ένταξή του στην Arch ως ένας εκ των ιδρυτών της, ο κ. Ιορδάνου υπηρέτησε από διάφορους ρόλους τη Zurich Financial Services («Zurich») και συνδεδεμένες εταιρείες της: ως Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Zurich Financial Services, ως Πρόεδρος της Zurich-American Specialties Division, ως Chief Operating Officer και Διευθύνων Σύμβουλος της Zurich American και ως Διευθύνων Σύμβουλος της Zurich North America. Πριν την ένταξή του στην Zurich το Μάρτιο του 1992, διετέλεσε Πρόεδρος του commercial casualty division της Berkshire Hathaway Group και ως Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της American Home Insurance Company, θυγατρικής της American International Group. Ο κ. Ιορδάνου υπηρετεί ως Διοικητικός Σύμβουλος τη Verisk Analytics και ως Αντιπρόεδρος τη NIPD Genetics. Ο κ. Ιορδάνου είναι κάτοχος πτυχίου Aerospace Engineering από το New York University.

Η κα Λειβαδιώτου είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και υπεύθυνη για τους τομείς Οικονομικής Διεύθυνσης, Διαχείρισης Συναλλάγματος και Διαθεσίμων, Στρατηγικής και Corporate Finance, Σχέσεων με Επενδυτές, Διαχείρισης Προσφορών και Συμβολαίων και Οικονομικών Ερευνών. Η κα Λειβαδιώτου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (MA Hons) με υποτροφία από το Cambridge Commonwealth Trust. Από το 1995 μέχρι το 1999 εργάστηκε στον οίκο Arthur Andersen στο Cambridge, όπου απέκτησε τον 3 τίτλο του Chartered Accountant με ελεγκτική και συμβουλευτική πείρα. Το 1999 εργοδοτήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου και την υπηρέτησε μέσα από διάφορους ρόλους. Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε Οικονομική Διευθύντρια Συγκροτήματος και τον Απρίλιο του 2016, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης.