You are here

Τράπεζες: Εμπορικά ακίνητα σε «διαπραγματεύσιμη» τιμή

23/01/2022 06:01

Νέα εμπορικά ακίνητα με ψηλές προδιαγραφές, ευελιξία διαμόρφωσης χώρων περιλήφθηκαν πρόσφατα στους καταλόγους ακινήτων που διαχειρίζονται οι τράπεζες.

Τα ακίνητα, που εντοπίζονται σε κεντρικές εμπορικές αρτηρίες των πόλεων προσφέρονται προς πώληση μέσω των υπηρεσιών διαχείρισης των ακινήτων των τραπεζών, με ορισμένα να έχουν «διαπραγματεύσιμη» τιμή, όπως σημειώνεται.

Τα τρία από τέσσερα καινούργια ακίνητα που προσφέρονται από την AstroBank, βρίσκονται στη Λευκωσία και ένα στην Πάφο. Η τράπεζα αναφέρει ότι η τιμή του ακινήτου θα καθορισθεί κατόπιν επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Το πρώτο ακίνητο είναι εμπορικό κτίριο, επί της λεωφόρου Νίκης συνολικού εμβαδού 2,475 τ.μ. Αποτελείται από ισόγειο (καταστήματα), τέσσερις ορόφους με γραφεία και σύνολο καλυμμένων χώρων 1,423 τ.μ.

Το δεύτερο εμπορικό ακίνητο βρίσκεται στον δήμο Έγκωμης επί της οδού Νέας Έγκωμης με πρόσοψη περίπου 80μ. Το κτίριο αποτελείται στο ισόγειο από χώρο υποδοχής, γραφεία, αποθήκη και χώρους υγιεινής και ορόφους με γραφεία. Το ακίνητο διαθέτει σύστημα κλιματισμού, σύστημα πυρός, σύστημα συναγερμού, ανελκυστήρα και εξόδους κινδύνου.

Η AstroBank, προωθεί επίσης προς πώληση, ημιτελές εμπορικό κτήριο στο δήμο Στροβόλου, συνολικού εμβαδού 6,067 τ.μ. σε οικόπεδο 2,830 τ.μ. Το ακίνητο βρίσκεται επί της λεωφόρου Στροβόλου με πρόσοψη 37μ. και αποτελείται από ισόγειο 1,010 τ.μ., μεσοπάτωμα 945τ.μ., υπόγειο 2,292 τ.μ., ενώ διαθέτει και 26 χώρους στάθμευσης.

Το νέο απόκτημα της AstroBank στην Πάφο, αφορά εμπορικό κτήριο συνολικού εμβαδού  23.188 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η τράπεζα σημειώνει ότι επιφυλάσσει τον καθορισμό της τιμής, σε επικοινωνία που θα έχει με τον υποψήφιο αγοραστή.

Το εμπορικό κτήριο, βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της Πάφου και εφάπτεται της λεωφόρου Δημοκρατίας. Είναι συνολικού εμβαδού 23.188τμ (υπόγειο & ισόγειο) και βρίσκεται σε γη 29.771 τ.μ. Αποτελείται από χώρο υπεραγοράς (open plan), 12 καταστήματα, καφετέρια, βοηθητικούς, κοινόχρηστους χώρους και αποθήκες. Υπάρχουν συνολικά 811 χώροι στάθμευσης (360 καλυμμένοι και 451 ακάλυπτοι).

Σύμφωνα με την ανάρτηση της AstroBank, στα πλεονεκτήματα του ακινήτου είναι η μεγάλη προβολή λόγω μεγέθους και τοποθεσίας, η εύκολη πρόσβαση προς όλες τις περιοχές της Πάφου και ο μεγάλος αριθμός χώρων στάθμευσης.

Εμπορικά κτήρια σε διαπραγματεύσιμη τιμή και από Altamira

Σε διαπραγματεύσιμη τιμή είναι και τα εμπορικά ακίνητα που προωθεί η Altamira Real Estate, καθώς οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορές με χαμηλότερη τιμή από την αναγραφόμενη, με το ακίνητο να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά.

Το πρώτο ακίνητο αφορά ένα εξαώροφο εμπορικό κτήριο στο Καϊμακλί  στην ενδεικτική τιμή των €7.000.000, συνολικού εμβαδού 3.650 τ.μ. Αποτελείται από δύο υπόγεια με 78 χώρους στάθμευσης και 35 αποθήκες, ισόγειο με κατάστημα και μεσοπάτωμα, καθώς και πέντε ορόφους με γραφειακούς χώρους. Η εταιρεία σημειώνει ότι το κτήριο είναι ιδανικό για μεταφορά κεντρικών γραφείων εταιρείας.

Το δεύτερο εμπορικό κτήριο που διαθέτει προς πώληση η Αλταμίρα, είναι στο Πέρα Χωριό και πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €2.400.000. Το ακίνητο είναι συνολικού εμβαδού 1100 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και όροφο. Το υπόγειο αποτελείται από τέσσερις αποθήκες, το ισόγειο από ενιαίο χώρο καταστήματος και γραφειακούς χώρους, το μεσοπάτωμα από έξι γραφειακούς χώρους και ο όροφος από έξι γραφειακούς χώρους και χώρο συνεδριάσεων. Εξωτερικά του κτηρίου υπάρχουν χώροι στάθμευσης.

Το κτήριο ενοικιάζεται από Τραπεζικό Ίδρυμα για το ποσό των €9.060 το μήνα, ενώ η δυνητική απόδοση του μπορεί να ανέλθει το 6%, όπως σημειώνεται.

Η Altamira, διαθέτει επίσης προς πώληση σύγχρονη βιομηχανική αποθήκη στον Ύψωνα στην ενδεικτική τιμή των €3.500.000, συνολικού εμβαδού 6,520 τ.μ.. Αποτελείται από 16 επιμέρους αποθήκες η κάθε μία με δική της είσοδο και ράμπα και περιλαμβάνει ολικό εμβαδό ισογείου 5,448 τ.μ  και μεσοπάτωμα 1,072 τ.μ. Οι 13 από τις 16 αποθήκες είναι ενοικιασμένες και το συνολικό ενοίκιο ανέρχεται στα €10.373 το μήνα, με προοπτικές απόδοσης μέχρι 6.5%, όπως αναφέρεται.

Της Ηρώς Ευθυμίου