You are here

Υψηλό δύο ετών στα επιτόκια καταναλωτικών δανείων

03/03/2021 13:02

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών.

Από την άλλη, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο.

Επιτόκια δανείων

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2019, στο 3,25%, σε σύγκριση με 2,99% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασε πτώση στο 2,12%, σε σύγκριση με 2,16% τον προηγούμενο μήνα.
Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. κατέγραψε αύξηση στο 3,30%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020, σε σύγκριση με 3,13% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. υποχώρησε στο 3,11%, σε σύγκριση με 3,26% τον προηγούμενο μήνα.

Καταθετικά

Αναφορικά με το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,08%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες σημείωσε άνοδο στο 0,10%, σε σύγκριση με 0,09% τον προηγούμενο μήνα.