You are here

Ζημιές USB και έξοδος από ΧΑΚ

21/04/2015 09:21
Την έξοδο της από το κυπριακό χρηματιστήριο τροχοδρομεί η USB Bank, που ανακοίνωσε σήμερα μείωση των ζημιών της.

Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα τις αποφάσεις του ΔΣ για την κεφαλαιακή της δομή. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να προχωρήσει στις 30 Ιουνίου 2015 στην εξαγορά των αξιογράφων κεφαλαίου €973,9 χιλ. τα οποία εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2006, των μετατρέψιμων ομολόγων αξίας €1,2 εκ. που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2010 και των μη μετατρέψιμων ομολόγων €8 εκ. που εκδόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009 υπό την προϋπόθεση της έγκρισης ειδικού ψηφίσματος στην προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία θα εξουσιοδοτήσει το ΔΣ όπως εκδοθούν €40,8 εκ. νέες συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10 στην τιμή των €0,25 η μία προς διευκόλυνση της εξαγοράς. Τα 40,8 εκ. μετοχές θα παραχωρηθούν στη BLC Bank.

Στη συνέλευση θα τεθεί ψήφισμα για διαγραφή των τίτλων της USB από το ΧΑΚ μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής ΔΠ της BLC Bank.

Μείωση ζημιών

Πέραν ων αποφάσεων του ΔΣ, η τράπεζα ανακοίνωσε και τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης, οι ζημιές μειώθηκαν στα €1,7 εκ. έναντι ζημιών €3,1 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους παρουσιάζουν μείωση 13% στα €6,1 εκ. έναντι €6,9 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Τα καθαρά έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες μειώθηκαν κατά 5% στις €576 χιλ.

Το λειτουργικό κέρδος της τράπεζας μειώθηκε στα €2,4 εκ. από €3,3 εκ.

Ποσό €375 χιλ. αναγνωρίστηκε στα αποτελέσματα το πρώτου τριμήνου του 2015 και αφορά πρόβλεψη για ζημιά από επανεκτίμηση των επενδύσεων σε ακίνητα.

Οι προβλέψεις για επισφάλειες μειώθηκαν στα €3,7 εκ. από €6,4 εκ. πέρσι.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι η διοίκηση της τράπεζας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην οικονομία και θεωρεί ότι η διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου αποτελεί την κύρια λειτουργία και βασικό παράγοντα για τη διασφάλιση των εργασιών της και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική διαχείριση του.

Γ.Χ.