You are here

Ζητούν αρχείο αξιογράφων από Τράπεζα Κύπρου

11/06/2018 13:13

Την τήρηση αρχείου χρεογράφων και αξιογράφων από την Τράπεζα Κύπρου ζητά με επιστολή του ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για τη σταδιακή αποκατάσταση των κατόχων αξιογράφων και χρεογράφων και επειδή κάποια μέλη του Συνδέσμου απεβίωσαν και κάποια άλλα επιθυμούν να μεταβιβάσουν τους τίτλους τους σε συγγενικά τους πρόσωπα, θα πρέπει να ανατεθεί σε συγκεκριμένο τμήμα της τράπεζας, η ευθύνη για την τήρηση Αρχείου, στο οποίο, πρώτο βήμα, θα καταχωριστούν τα στοιχεία που ίσχυαν στις 25.3.13 όταν αποφασίστηκε η απομείωση των εν λόγω αξιών.

Στη συνέχεια με συνοπτικές και απλές διαδικασίες το Αρχείο θα ενημερώνεται για τις μεταβιβάσεις των τίτλων. Όπως επισημαίνεται, το θέμα αυτό τέθηκε από συγκεκριμένο κόμμα στη Βουλή, όμως κανένα κυβερνητικό τμήμα δεν αναλαμβάνει τη δημιουργία και ενημέρωση τέτοιου Αρχείου.

«Δεδομένου ότι, εκ πρώτης όψεως, η αποκατάσταση των μελών μας θα συντελεστεί σε βάθος χρόνου, θεωρούμε το Αρχείο αυτό απαραίτητο για να είναι ενήμερη - ανά πάσα στιγμή - η κυβέρνηση ποιοι είναι οι δικαιούχοι της «αποζημίωσης».