You are here

Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί

04/12/2014 14:15
Αρνητικά τοποθετείται η κυβέρνηση στις προτάσεις του ΑΕΚΛ για μείωση των τελών κυκλοφορίας με οροφή τα €70 και την παραχώρηση αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου στους οδηγούς ταξί.

Οι οδηγοί ταξί εξήγγειλαν τετράωρη στάση εργασίας στις 10 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας με κλείσιμο δρόμων σε παγκύπρια βάση.

Αρμόδιοι ανέφεραν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής συγκοινωνίων πως η κυβέρνηση θα απολέσει €2 εκ. σε περίπτωση που δοθεί χρωματισμένο πετρέλαιο στους οδηγούς ταξί και θα χάσει άλλες €150 χιλ. από τη μείωση των τελών κυκλοφορίας.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής δήλωσε πως η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο έναντι των επαγγελματιών οδηγών ταξί, προσθέτοντας πως χωρίς τεκμηρίωση απέρριψε τις προτάσεις νόμου.

Είπε επίσης πως οι προτάσεις νόμου θα οδηγηθούν στην ολομέλεια ενώπιον της οποίας θα ανοίξουν τα χαρτιά τους τα κόμματα.

Εκπρόσωποι των επαγγελματιών οδηγών αστικών και αγροτικών ταξί ανέφεραν πως βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, εξαγγέλλοντας τετράωρη στάση εργασίας στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι οδηγοί δεν απέκλεισαν το κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών και προειδοποίησαν πως εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα κλιμακώσουν τα μέτρα τους.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου