You are here

ΠτΔ: Σημαντική αναβάθμιση Fitch, Μάρτιο ενοίκιο αντί δόσης

11/03/2023 13:16

Ως σημαντικότατη εξέλιξη χαρακτήρισε την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Fitch ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ παράλληλα χαιρέτισε την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για το θέμα των εκποιήσεων.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό μετά το πέρας του μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την αναβάθμιση ως σημαντικότατη εξέλιξη. «Την ίδια στιγμή θέλω να αναγνωρίσω τη δουλειά που έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, γιατί πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν», σημείωσε.

Όπως είπε, η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη, μια ισχυρή και αξιόπιστη οικονομία είναι εκείνη που θα μας επιτρέψει να έχουμε και στοχευμένη κοινωνική πολιτική και «μέσα σε αυτό το πλαίσιο και εμείς συνεχίζουμε».

Λύση για ενοίκιο αντί δόσης τον Μάρτιο

Ο ΠτΔ χαιρέτισε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο θέμα των εκποιήσεων και την ανακοίνωση που έγινε από τα πιστωτικά ιδρύματα. «Την ίδια στιγμή να πω ότι είμαστε σε επαφή με την ΕΕ, με τις Βρυξέλλες, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν, ελπίζω εντός Μαρτίου, θεωρώ ότι είναι εφικτός στόχος, να έχουμε και την έγκριση σχετικά με το σχέδιο ενοίκιο αντί δόσης, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε», σημείωσε.

«Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο φυσικά και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση ως έχει αυτή τη στιγμή δεν λύνει το πρόβλημα, εμείς θέλουμε να δώσουμε μόνιμες λύσεις και ελπίζω, εργαζόμαστε, ώστε εντός Μαρτίου να υπάρξει συγκεκριμένη λύση», ανέφερε.