You are here

Στα δικαστήρια «προβληματικές» περιπτώσεις διαβατηρίων

11/05/2018 12:39

Υπέρ της προσαγωγής ενώπιον της δικαιοσύνης των προβληματικών περιπτώσεων που αφορούν την παραχώρηση διαβατηρίων σε ξένους έναντι επένδυσης €2,5 εκ. , τάχθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η βουλή δεν είναι για να προσφέρει «άρτον και θεάματα» στο θέμα της δημοσιοποίησης των στοιχείων που αφορούν την παραχώρηση διαβατηρίων σε ξένους.

Απαντώντας στην ερώτηση ότι το ΑΚΕΛ ενώ επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό από την άλλη στη βουλή υποστηρίζει τη μυστικότητα των στοιχείων των πολιτογραφήσεων, τόνισε ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα και ότι «το σημαντικό είναι με ποια κριτήρια δόθηκαν τόσα πολλά διαβατήρια και ποια είναι τα δικηγορικά γραφεία που έχουν μεσολαβήσει για να δοθούν αυτά τα διαβατήρια».

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι περιπτώσεις εκείνες που θα αποδειχθεί ότι είναι προβληματικές και επανέλαβε ότι «τα υπόλοιπα αποτελούν προσωπικά δεδομένα και θεωρώ ότι η βουλή δεν είναι για να δίνει τροφή για κουτσομπολιά δημοσιεύοντας αδιακρίτως όλα τα ονόματα».

«Εάν υπάρχουν προβληματικές περιπτώσεις να οδηγηθούν και στη δικαιοσύνη», υπογράμμισε.

Αυτός είναι ο έλεγχος που πρέπει να ασκηθεί από τη βουλή, κατέληξε.

Της Ηρώς Ευθυμίου