You are here

Ψήφιση του νόμου «εδώ και τώρα» ζητά η ΠΑΣΥΔΥ

25/06/2002 14:38
Αύξηση 2,5 εκ. λιρών στο νέο Κρατικό μισθολόγιο

Κατά 2,5 εκατομμύρια λίρες, προβλέπεται να αυξηθεί το Κρατικό μισθολόγιο σε περίπτωση που εγκριθεί σχετικό νομοσχέδιο για την αναθεώρηση των κλιμάκων και αναδιάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας, το οποίο βρίσκεται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το νέο κρατικό μισθολόγιο ήταν το αντικείμενο συνάντησης της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ και του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου, με τον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, Γλαύκο Χατζηπέτρου να θέτει αίτημα για επίσπευση της ψήφισης του νομοσχεδίου που συμφωνήθηκε με τη κυβέρνηση πριν από τις θερινές διακοπές.

Ερωτηθείς αν έχει δώσει θετική απάντηση στην έκκληση του κ. Χατζηπέτρου, ο
πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως αν η Βουλή δεχθεί το νομοσχέδιο ως σύνολο, τότε θα
εξεταστεί «μόνο το θέμα ουσίας». Δηλαδή, κατά πόσο ενδείκνυται στη δεδομένη χρονική στιγμή και κατά πόσον δικαιολογείται η αναθεώρηση και αναδιάρθρωση των κλιμάκων στη δημόσια υπηρεσία. «Η θέση η δική μας είναι», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, ότι «είτε η Βουλή θα εγκρίνει τη συμφωνία όπως έχει συνολικά, είτε αν η Βουλή θέλει να εξετάσει μια - μια τις κλίμακες και ένα προς ένα τους κλάδους είναι ένα έργο τεράστιο και η Βουλή δεν είναι το αρμοδιότερο σώμα να επέμβει σε τέτοια θέματα», προσθέτοντας ότι τότε, η εξέταση του νομοσχεδίου αναγκαστικά θα αναβληθεί για μετά τις θερινές διακοπές.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πάντως, ότι το ΔΗΚΟ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη στο βασικό αυτό θέμα, ενώ ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ χαρακτήρισε το νέο κρατικό μισθολόγιο ως «μια ισοζυγισμένη λύση». Σε ερώτηση αν θα μειωθούν μισθοί δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι με κάποια άλλη συμφωνία που έχει κάνει η ΠΑΣΥΔΥ «προβλέπονται μειώσεις για τους νεοεισερχόμενους».

Πρόθεση της συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, είπε ο κ. Χατζηπέτρου είναι να συναντηθεί με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, ενώ ήδη έχει συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.