You are here

Αρχίζουν οι προϋπολογισμοί

26/09/2005 15:29
Στις 6 Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2006 δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών του κυπριακού κοινοβουλίου Άριστος Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ζητώντας του να κατατεθούν έγκαιρα στη Βουλή οι ετήσιοι προϋπολογισμοί όλων των ημικρατικών οργανισμών για να μην παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση όπως έγινε πέρσι όπου συζητήθηκαν προϋπολογισμοί ημικρατικών οργανισμών Μάρτιο και Απρίλιο, κάτι που είναι παράνομο. «Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η ψήφιση του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού πριν το τέλος του 2005» επεσήμανε ο κ. Χρυσοστόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου «το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ συμφωνούν να εφαρμοστεί η περσινή διαδικασία αναφορικά με τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ ο ΔΗΣΥ θα τοποθετηθεί την ερχόμενη Δευτέρα επειδή απουσίαζε η βουλευτής του Μαρία Κυριακού που χειρίστηκε πέρσι από μέρους του κόμματος το όλο θέμα».

Αναφορικά με το πότε και πώς θα εκθέσει τις απόψεις του ο ΥΠΟΙΚ επί των προνοιών του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Χρυσοστόμου σημείωσε πως ο ίδιος του εισηγήθηκε «να προσέλθει στην επιτροπή οικονομικών για να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου του. Αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Οκτωβρίου, στη δεύτερη δηλαδή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών μετά την πρώτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής στις 6 Οκτωβρίου. Στοχεύουμε να τελειώσουμε τις διαδικασίες πριν το τέλος του χρόνου, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, για να μπορεί και το κράτος να λειτουργεί κανονικά σημείωσε».

Του Σωκράτη Ιωακείμ